Природата и нейните тайни

Природата ни и е пълна с хиляди тайни, до които няма да успеем да се докоснем дори след столетия. Всеки ден тя ни показва на какво още е способна със своите чудеса – просто не престава да ни изненадва. Затова решихме да ви представим няколко от най-ярките аномалии, на които природата е способна. Ето ги и тях:

Явлението „гръмотевично петно” представлява зона на високо напрежение, което се появява при гръмотевичен заряд, докосващ земята. Опити да се премине през такова място могат да свършат със смърт. Добрата новина е, че високоенергийното поле на мястото, където е паднала мълнията, изчезва след няколко минути.

гръмотевично петно

В Талдикурганска област се разполага миниатюрно езерце с размери от 100×60 м, което никога не пресъхва. Дори през лятото водата е ледена. Явно Казахстан е подходящо място за аномалии.  В него няма следа от живот.

Любопитното е, че няма как да се извършат проучвания на мястото, защото при опити водолазите започват да се задушават след три минути под водата – дори ако са с пълни с кислород бутилки.

Следващият феномен се намира в най-населената държава в света. Да, това е Китай – там има река с водопад, който дори при минус 30 градуса по Целзий и никога не замръзва. Можете ли да си го обясните? Още по-невероятното е, че същият този водопад замръзва от нищото през лятото. Необяснимо.

Учените откриха, че формите и размерите на Северния Ледовит океан и Антарктида на практика са еднакви. Това стана причина наяве да се появи хипотеза, която трябва да вмъкнем, че има доста подкрепа, че при падането на метеорит континентът Антарктида един вид се е „прекопирал” от другата страна на планетата.

По крайбрежието на о. Крит в средата на лятото се наблюдава интересен феномен. Най-често на зазоряване в момента, когато въздухът се изпълва с кондензирани капчици мъгла, можете да се насладите на „Дросcолидес”. На гръцки това означава „капчици влага”. Това, което се случва на мястото, няма логично обяснение – капките образуват мираж на епична, кървава битка точно над морето край замъка Франкокастело.

Могат да се чуят ековете и звъненето на оръжия – после миражът плавно се надига от морето и се губи в стените на замъка. Историци твърдят, че на същото място преди около 150 години гърци и турци са водили тежки сражения, а самото явление е определяно като хрономираж.

Продължаваме с иридиевата аномалия. Намира се близо до Рим и представлява земен слой с високо съдържание на иридий – 300 пъти повече от нормата. Дълбочината на слоя съответства на геоложката граница между мезозоя и кайнозоя. Ако не сте наясно, ще разясним – това е периодът, когато са изчезнали динозаврите. Има теория, че това е следа от паднал метеорит – открити са същите аномалии в Испания, Дания и по крайбрежието на Каспийско море.

Чували ли сте за Долината на падащите птици?

Долината на падащите птици Тя е разположена в планина на индийския щат Асам – аномалията се крие в това, че всяка година през август месец, от нищото посред нощ, небето сякаш се разтваря и от него започват да падат птици. Имаме предвид буквално – от нищото падат птици. Птиците са толкова зашеметени, че дори не помръдват при опит да ги вземеш в ръце. Още никой не е обяснил на какво се дължи това със сигурност.

 

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам