Подземен град в Родопите

Твърди се, че подземен град е скрит в подножието на ивайловградското село Хухла. Входът към лабиринта се пази в дълбока тайна, а по думите на хората ще имаме достъп до него, едва когато „дочакаме по-добри времена”.

Преди Хухла да бъде освободено и присъединено към България през 1912 г., селото принадлежи административно към Ортакьойска (Ивайловградска) кааза на Османската империя. Според статистиката през 1912 година, там живеели 50 български семейства или 325 души. На 28 септември 1913 г. от турска войска е извършено клане на българите в селото, избити са 41 мъже и 1 жена, останалите жени и девойки са отвлечени от башибозука.
Селото е уникален археологически комплекс и е известно със своите мистерии. От хълма Свети Илия се открива широк хоризонт към Гърция и Турция. Предимство, забелязано още от древните траки 12 века преди Христа, които правят тук свое светилище.

Мястото е уникално и с доказаните аномалии в магнитното поле. Според малцината пазители на тайната България все още не е готова за богатствата
на това място. Те обещават да разкрият лабиринта от тунели и водопади едва когато премине ерата на псевдоархеологията.

Подземните лабиринти се свързват с времето, когато поминък на хората тук са било въглищарството и добивът на злато, извършван по технология, непозната и до днес.
Друга загадка витае около водопад на 400 метра под върха Свети Илия. Твърди се, че от неговите основи тръгва тунел, който води до подземния град под селото.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам