Под завивките – защо кръшкат жените

Жената получава по-голямо удоволствие от измяната отколкото мъжа: за него това не е кой знае какво събитие, но за нея измяната винаги означава отмъщение, страст или грях. — Етиен Рей

От много време изневярата не е присъща единствено за силния пол.
Статистика сочи, че 44 до 76% от мъжете и 21-50% от жените изневеряват на половинките си. Въпреки тези проценти се водят непрекъснати дебати, особено на маса и между приятели, кой от двата пола поглежда по-често настрани. Не се говори обаче за причините за това.

Ето няколко от най-срещаните причини, поради които жените изневеряват:

1. Внимание
Ах, това внимание! Една от основните причини жените да изневеряват е липсата на внимание от страна на партньора. Всяка една жена иска да бъде обгрижвана,а когато тя усети повтаряемо се пренебрегване, открива други начини да се почувства добре. Един от начините е нова интимна връзка. Несъмнено в новите отношения любовникът ще се старае да дарява с голямо внимание жената до себе си, за да успее да я задържи за по-дълго.
Мъже, запомнете – вниманието е двигателят не само на любовта, но и на сексуалното привличане. Такива сме ние жените. При нас всичко минава не през стомаха, а през главата.

2. Сексуална неудовлетвореност
Запознати сме с твърдението, че страстта си отива с годините. Много от нас биха се противопоставили и казали, че всичко е в нашите ръце и огънят на страстта може да гори до живот. Проучвания обаче показват, че сексуалните преживявания с времето стават все по-скучни и неудовлетворителни, а когато диалог за това липсва, което се забелязва често – вариантът е един единствен – изневяра. Интересно е да се спомене, че докато мъжете се оплакват повече от количеството, жените обръщат по-голямо внимание на качеството.
Колкото и да се твърди, че сексът не е всичко, липсва ли той, липсва и любовта.

3. Бягство от затвор
Много жени се чувстват като зад решетки в своите лични отношения. Изпитват психологическа зависимост към партньора и свободата на действия, мнение и собствен живот липсва. Когато се води паралелен живот – с повече от един мъж, е по-лесно да се почувстваш свободна и независима. В извънбрачната си връзка имаш свободата да бъдеш себе си.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам