Как да се справим с клюките по наш адрес

Клюките са неизменна част от живота, колкото и неприятен да е този факт. Не веднъж сме чували клюки по адрес на приятели и познати, но най-удачното, което сме могли да направим е да ги игнорираме.

Когато обаче става дума за нас и някой упорито пуска и разпространява фалшиви слухове, не винаги можем да си затворим очите, особено ако това застрашава репутацията ни.

Ето няколко съвета как да се справим с клюките по наш адрес

Не реагирайте агресивно
Колкото и да сте обидени и ядосани, агресията е лош съветник. В никакъв случай не показвайте яда си пред клюкаря, от който е тръгнал даден слух, защото това само ще го зарадва и мотивира да продължи със заниманията си.

Не отмъщавайте
Ако мислите, че пускайки и вие някоя клюка за човека, който клюкарства, ще му отмъстите или ще го спрете, грешите. Възможно е дори това да го озлоби и да започне да плете интриги между вас и други хора. Понякога дори обикновените клюкари могат да бъдат доста злобни и подли.

Поговорете искрено с клюкаря
Понякога мотивът на такъв човек може да е по-различен и ние дори да не осъзнаем това. Ето защо, намерете начин за един откровен разговор и разберете каква е причината за случващото се. Помолете клюкаря да престане, като му обясните как се чувствате.

Ако клюката прерасне в публична обида и клевета, реагирайте по-сериозно и осъдете виновника. Публичните клюки и клевети са едно от най-грозните и унизителни неща, които човек може да преживее. Ето защо, ако станете жертва на тях, не чакайте и не отлагайте, а потърсете отговорност от виновника чрез съд. Така със сигурност ще се замисли, преди отново да прибегне до подобни методи.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам