Не бъркайте увереността с наглост и нахалство

Напоследък понятието увереност сякаш все повече излиза от своите измерения и за жалост не в добрия смисъл. Това да бъдеш наистина уверен в собствените си сили и способности се превърна в толкова криворазбрано явление, че основата му идея съвсем изчезна.

Все по-често можем да попаднем на самозабравили си персони, които се мислят за уверени, но реално демонстрират обикновена арогантност, нахалство и наглост. Самочувствието им е до небето и почти винаги без покритие. Ето как да познаем онези, които са всичко друго, но не и уверени в буквалния смисъл да думата.

Смятат се за повече от всички останали, без видима причина.

Ако ги попитате какви качества притежават и за какво се борят, единственият им „аргумент“ ще бъде колко са невероятни и как другите не могат да се сравняват с тях. Конкретни причини обаче няма да успеят да ви изброят, защото такива реално няма.

Искат да привличат внимание и винаги да се говори за тях.

В съзнанието на псевдоуверените вниманието е от особено важно значение. И, където и да се появяват, държат винаги да е с гръм и трясък, и да бъдат обсъждани дълго след това. Какво ще се се случи, след като „шоуто“ свърши и как точно ще покажат какво наистина умеят, не ги вълнува особено.

Наглостта и нахалството за тях са синоними на успех.

Тези хора са твърдо убедени, че ако са достатъчно нахални и нагли ще могат да постигнат всичко, което си наумят. За тях максимата „Само ако си нахален, можеш да успееш в живота“ важи с пълна сила. В повечето случаи обаче очакванията им се разминават с реалността, защото освен тези две „качества“ не притежават нужните умения, знания и нагласа, за да постигнат нещо наистина стойностно.

Подобни публикации:

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам