Не вярвайте на тези три мита за успех

Много от хората с предразсъдъци и неувереност са склонни да вярват в митове, свързани с успеха, чрез които да се успокояват по някакъв начин.

За да сте наистина успешни, никога не вярвайте на тези три мита:

Успехът е постоянен

Преувеличена заблуда е и няма как да се сигурни,че ще бъдете вечно на върха. Трябва всеки ден да подобрявате уменията си и да трупате нови знания, но дори и тогава не можете да се застраховате, че никога няма да се провалите. Знайте, че всичко е преходно и бъдете адаптивни.

Успехът ще ви донесе щастие

Не съществува 100%-ва гаранция, че успехът ще ви донесе пълно щастие, дори ако постигнете и най-висшите цели в живота си, и се издигнете в кариерата. Понякога се оказва, че всичко, което искаме няма нищо общо с високата заплата и престижната работа, за която се борим всеки ден. Понякога дори успехът може да ни струва доста скъпо и да изгубим нещо ценно за негова сметка.

Скъпото образование ви гарантира успех

Дори да сте учили в най-престижния университет, само с една диплома няма да постигнете много. Не е важно къде сте учили, а как и дали сте натрупали нужните опит и познания. Трябва да умеете да прилагате наученото на практика, защото в противен случай цената на образованието ви определено няма да е от значение.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам