Най-жестоките серийни убийци в историята

С години се разнасят от уста на уста жестоки и страховити истории, те са се превърнали в легенда и разказват за страданията на жертвите, намерили края си от личности, които не се вписват в никакви социални норми – жестоките серийни убийци.

И въпреки, че в историята са познати със стряскащите си псевдоними, истинската същност на тези убийци е обвита в мистерия до днес. Като се започне от най-известните – Джак Изкормвачът и Зодиакът и се стигне до доста по-малко познатите – Чудовището от Флоренция и Кливландският касапин, те завладяват въображението ни и стигат до най-страховитите ни кошмари.

Джак Изкормвачът е може би най-известният сериен убиец. Той е от Уайтчапъл и става популярен през 1888г. с прякора си „Джак Изкормвачът“. Не само е най-популярният сериен убиец, но и първият такъв. Има спекулации, че е измислен от пресата, която подтиква лавинообразна вълна от убийства. В полицията са получени стотици писма от множество хора, които твърдят, че те са извършители на жестоките убийства, в някои от тях дори има части от човешки органи.

Зодиак е сериен убиец от Северна Калифорния. На неговата сметка има 5 сигурни (потвърдени) жертви и приблизително 30 предполагаеми, приписвани му от полицията. Зодиак е известен със своите криптограми, като използва кодове за шифроване. За всяка буква има по няколко различни символа. Едва една от криптограмите му е разкрита, останалите три остават загадка и за най-добрите криптолози на ЦРУ.

Нощният преследвач, освен сериен убиец, е и изнасилвач от Южна Калифорния. Свързвт го с повече от 12 убийства и 50 изнасилвния между 1979 и 1986г. Той така и не бива заловен, въпреки обявената от полицията награда от 50 000 долара. Десетки са задържаните по подозрение, че са „Нощният преследвач“, но след ДНК експертизи или наличие на алиби, са освободени.

Убиецът с брадва – сериен убиец, извършващ своите деяния в Ню Орлиънс и Луизиана, през периода 1918 и 1919 г. На неговата сметка има 7 убийства, а също така и 7 ранени със сходни белези. Жертвите са нападани с брадва, като в повечето случай тя е притежание на жертвите. Той е разбивал и влизал през задната врата на домовете на жертвите си и ги нападал внезапно.

Убиецът от Лонг Айлънд – сериен убиец и изнасилвач, за който се предполага, че е извършил около 15 убийства в района на Оушън паруей в периода 1996 и 2016г. Според полицията след шестгодишно затишие той отново се активизира и извършва престъпленията си.

Фантомът убиец – мистериозен убиец, всяващ страх и паника в малкото южняшко градче Тексаркана през 1946 г. Негови жертви са млади влюбени двойки, търсещи усамотение по селските пътища. Убийствата са извършени само за 10 седмици между февруари и май.

Касапинът от Кливлънд, известен още и като „Лудият касапин“, е сериен убиец, действал в околностите на Кливлънд през тридесетте години на 20 век. Официално жертвите му са 12, но му се преписват над 20. Той не е оставил жив свидетел и затова полицията не разполага с негово описание.

Чудовището от Флоренция – известен сред местните жители като Ил Мостро-Чудовището. Той е сериен убиец на повече от 15 души, активен е между 1965 и 1985 г., като негови жертви са предимно влюбени двойки. Полицията свързва тези убийства с четирима души, които биват арестувани и освободени, след като убийствата не спират. И до днес той е обвит в мистерия и неизвестност.

Убиецът на червенокосите е псевдоним на сериен убиец на жени с червени коси и сходни физически белези. Убийствата са извършени в Тенеси, Арканзас, Кентъки, Мисисипи и Пенсилвания, като започват от 1978г. и продължават до осемдесетте години на 20 век, а според полицията и до 1992 г. Неизвестни са броят на извършителите, както и техните жертви.

Убиецът от Остин е сериен убиец, разтърстващ Остин между 1884 и 1885 г. Осем са неговите жертви, всичките от които са жени. Убийствата са извършени с брадва, което придава особена жестокост на престъпленията. Убийствата са по подобие на тези на Джак Изкормвача и са извършени само 3 години преди тези на Джак. Според някои източници Убиецът от Остин и Джак Изкормвача са един и същи човек.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам