Най-странните професии

Бяхме чували за какви ли не странности, но професиите, които ще ви представим по-долу ни озадачиха тотално. Представяме ви най-странните професии в света:

  1. На Вирджинските острови има специална професия – Пазач от кокосови орехи.Наети са хора, които да се грижат за здравето на гостите в някои от хотелите. Тяхната задача е да наблюдават кокосовите орехи и да предпазват минувачите от падането им.
  2. Човек, който подостря моливи. Явно това не е лека задача и не всеки може да се справи с нея, затова се наемат служители за това.
  3. Може би сте чували за хора, които тикат пътниците във влаковете. В Япония това се случва ежедневно. Влаковете се пълнят до максимален предел, а другата задача на служителите е да наблюдават за заклещени между вратите хора.
  4. За фирмите, които произвеждат чипсове е задължително да има човек на позицията – Инспектор на чипс. Тези хора наблюдават производствения процес и следят за прекалено изпържени или солени картофки.
  5. Знаем, че подушим ли няколко аромата един след друг, в магазин за парфюми, обонянието ни започва да отслабва и да не различава ароматите. Съществуват специални подушвачи, които помагат в избора на парфюм тогава, когато дори кафето не може да помогне на клиента.
  6. Дегустатор на кучешка или котешка храна. Съществува такава професия, в която основно задължение е да се опита всяка една нова храна за домашните любимци, появяваща се на пазара.
  7. Професионални шаферки – чудно, но да, има професионални шаферки, които предлагат услугите си в най-специалния ден. Те с радост придружават булката до олтара, а заплащането варира между 400 и 2000 долара.
  8. За някои и спането е професия. Хотел във Финландия е наел човек, който да спи във всяка стая поотделно и да си води записки колко са удобни леглата.
  9. Знаем колко досадно е да чакаш на опашка пред магазин или заведение. Създадена е нова длъжност – наемник за чакане на опашка. Държавата, в която за първи път регистрира такава длъжност е Великобритания.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам