Исторически мистерии неразгадани досега

Едни мистерии са озадачавали света години наред, а други са неразгадани и до ден днешен. Разбира се, учените работят усилено, за да разберат какво се крие зад загадъчните факти, но не е никак лесно да се открие истината. По-долу ще споменем за мистерии от различни точки на света, които все още будят интерес у хората и изследователите. По всяка вероятност и на читателите ще им стане интересно да разберат какво се крие зад световните тайнства.

Изгубените гробници на Макавеите

Макавеите са семейство, което се състои от еврейски свещеник на име Мататия и неговите петима синове. Всички те се бунтуват срещу управлението на елинистическите Селевкиди през 167 г. преди новата ера. След смъртта на Мататия, неговият син Юда освобождава Юдея и храмът в Йерусалим, като по този начин се ражда традиционният еврейски празник Ханука.

Петимата сина на свещеника продължили да се борят за територии и власт. Всеки един от тях обаче умирал един след друг, след като унаследи трона. Техните гробници не са открити до този момент, въпреки че археолозите работят неуморно за намирането им. Къде е местонахождението на тези гробници не може да се разбере за над 150 г. издирване.

1882 Пушката Уинчестър

В края на 2014 г. служителите на Националния парк „Great Basin“ в Невада са се занимавали с ежедневните си задачи, когато са се натъкнали на необичайна находка. Срещу едно от дърветата е била сложена пушка Уинчестър, която изглеждала доста стара и вехта. По-късно служителите разбрали, че огнестрелното оръжие е на повече от 130 години.

Специалистите са установили, че пушката е модел 1882, но самата мистерия се крие в това, че оръжието е стояло в този парк повече от 130 години, без да бъде забелязано от никой. На този етап много хора мислят, че представена в този си вид историята е неправдоподобна. Според експерти пушката е била унаследена от някой, който случайно я е забравил на дървото.

Кой уби Кати Уейн?

Годината е 1969, а действието се развива във военна база във Виетнам. Там австралийската певица Кати Уейн е застреляна на сцената. Тя издъхва в ръцете на партньора си, който е бил барабанист на концерта. Изпълнителката е само на 19 години, а за нейната смърт е обвинен пехотинецът Джейс Килън. В обвинението се е твърдяло, че той се опитвал да убие друг човек.

При второто дело срещу американския пехотинец обвиненията са свалени и войникът е пуснат на свобода. Един от музикантите на име Дон съобщава, че знае кой е извършителят на престъплението, но не може да го докаже. И в наши дни тегне тайна върху името на злодея.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам