Най-големият ни враг към успеха

Най-лесно е да се запалим по желанието за постигане на успех. Виждаме в мечтите си колко страхотни са нещата, когато фирмата ни израсне и се изстреля нагоре, и как със замах ще харчим спечелените пари. Това е всъщност желанието, за което повечето хора си признават, че мислят. Друго ли са обаче техните думи и действията им?

Заявявате ли на света, че искате да успеете, но се страхувате от провал, а всъщност това, от което се боите, е успехът? Саботирате ли без да осъзнавате възможностите си за успех? Тези признаци ще ви помогнат да си отговорите на дилемите по-долу.

1. Не желаете промяната.
Лудост е постоянно да правим едно и също отново и отново, очаквайки да постигнем по-добър резултат. Обикновено се случва това, когато допуснем страхът от успеха да ни завладее.

Ежедневно виждаме как компанията ни буксува, но не се решаваме на иновативни методи, не въвеждаме алтернативни практики, които да предопределят по-успешния утрешен ден.

2. Твърде внезапно и рязко променяте курса.
Новите инициативи имат нужда от около 6-9 месеца, за да се уверим работят ли или не. Този период е необходим да бъде изчакан. Не проваляйте собствените си възможности за успех, отхвърляйки положителните практики твърде бързо.

Отказахте ли се да посещавате бизнес партитата, преди да сте изградили още важните си професионални взаимоотношения? Поддържате ли редовно сайта си?

Ядосвате ли се, че почти никой не споделя публикациите ви в социалните мрежи или, че не събирате желаният брой последователи, след като решихте да „пробвате Twitter”?

Всички тези основни неща имат нужда от постоянство, търпение и концентрация. Не осъзнаваме колко много печелим от тях, докато не мине време.

3. Нямате цели.
Поставянето на конкретни цели е изключително важно, за да можете да определите успехите си и да планирате бъдещето. Само когато фирмата ви прескочи някаква летва, можете да разберете, че сте постигнали нещо голямо и стойностно.

Усещането за реализация ще ви спрат вас и екипа ви да се откажете преждевременно.

Целта ви – успехът, ще изисква от вас да полагате все повече усилия, да сте активни през всички етапи от пътя: да търсите и наемате нови служители, да въвеждате нови технологии, да търсите външно финансиране, за да управлявате все по-успешно развиващият ви се бизнес, без той да става бреме за вас.

4. Излишните рискове.
Рискът е обичаната от предприемчивите хора дрога. В определени граници той е необходим, но стотици са тези, дето разрушават бизнеса си, защото рискуват твърде много или залагат най-ценните си дивиденти за нещо ново и неизпитано досега.

Опитайте новите идеи само със заделени за тази цел средства и с отговорни и прозрачни екипи. Когато рискът е част от целия бизнес, е много трудно да определим дали той ще е успешен или не, а и винаги съществува опасността да завлече цялата си компания на дъното.

Знаейки начините, с които пречите на успеха си, ще можете да вземете необходимите мерки, преди да сте провалили себе си и дейността си.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам