Музеят на разбитите връзки

Най-вероятно всеки в живота си е имал поне една връзка, която не е завършила с добър край, а резултатът от това е бил депресия. Освен лошото настроение, нежеланието да общуваме, спомените, които нахлуват непрекъснато в главите ни и чувството, „че никой не ни обича“, предметите, които са останали от връзката, допринасят още повече за лошото ни настроение.

Съществува място, където много разделени двойки са оставили предметите на любовта си – това е Музеят на разбитите връзки, намиращ се в Загреб.

Идеята хрумва на двама художници – Олинка и Дражен, които се разделят през 2006 година. Двамата нямали никаква представа какво да правят с предметите, които символизирали отношенията им и затова ги събрали в една малка колекция. Помолили техни близки също да добавят по нещо при евентуална раздяла и така малко по малко предметите непрекъснато увеличавали броя си.

Двамата художници така и никога не се събират отново, но музеят, който отварят, става популярен на много места по света. Само в първата седмица след откриването му, бива посетен от над 1000 души, които с интерес разглеждат експонатите на разделените вече двойки.

В музея може да се види всичко – от чаши, писма и медальони до брадви, боксерки, градински гномове и розови белезници. Очарователно, нали?

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам