методи за отслабване

Минералите и кристалите и тяхната магична сила

Още от дълбока древност на кристалите и минералите са се приписвали магични и лечебни свойства. Вярвало се е, че те защитават собственика си и предпазват дома, близките и семейството му. Те са красив, но и силен способ за пречистване и хармонизиране на енергията на дома.

Много дами, а и все повече господа обичат да носят камъни – както скъпоценни, така и полускъпоценни. Обикновено изборът се прави според вкуса на отделния човек. Камъните обаче имат определени особености и магически свойства.

Ето някои от най–познатите и харесвани камъни, и техните «вълшебни способности»:

Топаз

ТопазТопазът отдавна се използва в  бижутерийната индустрия. Цветът му е кафеникаво-златен до жълт. Древните гърци са смятали, че той може да направи собственика му невидим, а ако  някой се опита да го отрови, той сменя цвета си.

Египтяните пък вярвали, че златният блясък на камъка идва от Ра – богът на слънцето. Затова те го използвали като мощен амулет, който защитава притежателя си от нещастия и беди. Топазът  е камък на хората, родени през месец ноември.

Тигрово око

Тигрово окоЦветът му варира от жълто до тъмно-кафяво. Тигрово око трябва да носят тези, които се  страхуват за здравето си и такива, които често страдат от депресивни състояния.

Този камък спомага за укрепване на духа, повдига настроението и подпомага за по–бързо зарастване на раните.

Смята се, че тигровият камък влияе на оценката на другите, като ни прави да изглеждаме по-симпатични в очите им.

Кварц

КварцТова е  много разпространен минерал, който се среща в  разнообразни цветове и форми. Хората са вярвали, че кварцовите кристали притежават магически свойства и сили. Маите и  монасите от Тибет са използвали кварца в ритуалите си.

Специалистите по фън шуй препоръчват да поставяте кристали в дома си за задържане вътре положителната енергия.

Твърди се, че кристалът помага за съсредоточаване на вниманието – необходимо е само известно време да го гледате. Съществува теория, според която медитацията в комбинация с кристали води до сбъдване на мечтите и желанията.

Свойствата на кварца зависят и от цвета му. Розовият кварц помага да се преодолеят по–лесно емоционалните травми. Червеният, жълтият и оранжевият кристал излъчват енергия, която може да използвате за лични цели. Прозрачен или синият спомагат за лечението на болести и  наранявания, а тъмно-виолетовият кристал има успокояващо действие.

Опал

ОпалИма го във всички цветове на дъгата, преливащи и искрящи.

Почти всички опали са с произход Австралия.

Аборигените вярвали, че там, където дъгата докосне земята, се образуват опали.

Смята се, че опалът помага да се сприятеляват хората, способства за увеличаване на интуитивните способности и защитава организма от болести.

Оникс

ОниксЦветът му е кафяв, бял или сив, но се срещат и някои други оттенъци.

Едно време оникс са носили тези, които са искали да се предпазят от нещастна любов.

Ониксът притежава способността да носи баланс между разума и чувствата. Подобрява концентрацията на вниманието, дава самоувереност и е изключително полезен за спортисти и хора, изложени на стрес и напрежение.

Този камък трябва да се носи внимателно, особено от влюбените, ако искат да съхранят любовта си.

Не е препоръчително да се носи през нощта, тъй като предизвиква кошмари.


Снимки: pixabay.com

Споделете в любимата ви социална мрежа:
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не съм робот