Материалното е все по-малко важно

пари
Снимка: pixabay.com

Както днес на много хора им е трудно да приемат виртуалните валути (в момента има над 600 крипто валути в света), преди около 500–600 години ситуацията с финансовата система е била същата както днес.

По време на инквизицията е имало хора, които не са могли да приемат, че парите имат същата стойност, както полето, семената и работата. Не са могли да асимилират, че нещо виртуално, парите по онова време са били нещо виртуално, също както дигиталния свят днес, днешните крипто монети, виртуалните валути са същото, както парите през средновековието.

В Авила, Испания е мястото, където е подписана и узаконена Инквизицията. Целта, която е стояла зад инквизицията, е била „поражението на цар Хайме“, който е вземал данъци само от евреите.

Християните са плащали данъци на църквата. Не е било позволено християнин на християнин да дава заеми и затова евреите са станали финансите, започнали са да дават заеми.

Евреите са си дали сметка, че е по-рентабилно да са само финансисти, отколкото да имат земи, да работят и чрез работа да вадят пари. Възприемали са стойността на нещо дигитално, ако можем да наречем по този начин парите преди 600 години, парите като равностойни на нещо, което не се изисква физическа работа.

Настъпват 200 години икономическа депресия в Авила, глад, беднотия… Настъпил е период на натурална еволюция, парите са били нова технология за онова време. Има периоди на пренастройване, докато обществото приеме новите неща, новите технологии, валути…, през което време умират много хора… Буквално хората, които не приемат новите неща, системата ги убива.

Сега се намираме точно в такъв момент от еволюцията на живота на планетата. Каквото се случва в историята на човечеството е, че всеки път вървим все повече към намаляване на материята… Материалното е все по-малко важно.


Източник: Facebook @Rosy Zhelyazkova

методи за отслабване

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам