Кубрат Пулев – роден да побеждава!

Кубрат Пулев
Снимка: www.facebook.com/KubratPulev/

Всеки може да постигне всичко, защото това «всичко» се намира в главата ни.

Кубрат Пулев е роден на 04.05.1981 г. в София. Известен е с псевдонима си „Кобрата“. Негов баща е известният боксьор в тежка категория от 50-те и 60-те години Венко Пулев. Има три по-големи сестри и по-малък брат – Тервел. Майка му почива, когато е едва на 12 г. Отявлен патриот, възпитан от баща си в любов към българската история и традиции.

Започва да се състезава на 13 г. в школата на ЦСКА, като преди това е тренирал и футбол. Национален състезател на страната ни от 98 г. Печели купа „Странджа“ през 2002 г., а през 2005 г. става бронзов медалист от СП в Китай, 2006 г. също бронзов от ЕП в Пловдив.  Участник на Летните Олимпийски игри в Пекин през 2008 г. и само няколко месеца по-късно става Европейски шампион в Ливерпул, категория – над 91 кг.

От 2009 г. е на професионалния ринг.  През 2011 г. става носител на Интернационалната титла на IBF, Европейски шампион 2012 г. в тежка категория. Като професионалист има 25 мача, от които 24 победи, с нокаут – 13. Единствената му загуба е през 2014 г. от Владимир Кличко – световен шампион във версите IBF, WBL, WBO, IBO, който успешно ги защитава повече от 9 години.

Спортист на България за 2012 г. Мъж на годината за 2013 г.

От доста години е обвързан с известната поп-фолк певица Андреа, с която са една от най-атрактивните двойки в родния хайлайф. Отношенията им предизвикват голям интерес сред широката общественост и жълтата преса.

На 28-ми април в зала „Арена Армеец“ Кубрат Пулев ще се изправи срещу Кевин Джонсън. При победа, „Кобрата“ ще има възможност отново да се бие за световната титла срещу победителя от двубоя Джошуа–Кличко, който ще се проведе на 29.04. на Уембли.

Кубрат vs Джонсън
Снимка: www.facebook.com/KubratPulev/

Преди началото на всеки мач, си представям как вдигам трибагреника. Това е висшата идея.

Успех, Кобра! България е с теб!

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам