Крие ли нещо НАСА?

Както знаем, НАСА предприема най-мащабните космически изследвания в историята ни. Не всички открития обаче са публични и някои неща се прикриват. Напреднали технологии, липсващи записи, контакти с извънземни… не всичко знаем!

НАСА винаги е била обект на големи спекулации. Над 80% от големите открития дължим именно на агенцията, която получава финансирането си от данъците на американския народ. Точно заради това НАСА трябва да спазва правила – публична информация на първо място. Както може би разбирате, това е най- неспазваният закон – всяко едно откритие и операция да се показват на хората.
Освен това, НАСА трябва да излъчва непрекъснато видео наживо от интернационалната космическа станция. Странното е, че понякога без причина, видеото наживо прекъсва. Последният подобен случай, който доста се коментираше, беше през 2016 година, когато във връзката наживо се вижда бял обект в пространството, който все повече се доближава до станцията и тогава, когато е още по-близо, от НАСА прекъсват излъчването.

Агенцията е обвинявана в това, че още преди навлизането на дигитализацията и появата на програми като Фотошоп, е разполгала със специалисти, които обработват снимките доста добре, за да прикриват наличието на странни забелязвани обекти. Както, може би, се досещате – тези обекти вероятно са НЛО-та. Много бивши служители на НАСА са коментирали практиката, свързана с обработване на снимките. Оригиналите са се поставяли в специални архиви, достъп до които са имали единствено най-високопоставените лица от администрацията на Агенцията.
Най-вероятно и за това си има обяснение – може би паниката, която би настъпила след разкриването на подобни доказателства, би била вредна за човечеството и е преценено, че времето да разберем някои неща, все още не е настъпило.

Космическият телескоп Хъбъл е в Земната орбита вече над 25 години, а благодарение на него са направени над 1 милион изображения на над 22 хиляди небесни тела – галактики, планети, зведи и други. Вселената се разширява с все по-бързи темпове и това е още едно откритие направено с помощта на Хъбъл. Мас от китове ли се използва за захранването на телескопа? Такава информация изтича преди известно време, но до ден днешен тя не е потвърдена или отречена официално. И май има защо – китовете са застрашени видове, все пак.

Проект А119 – Това е проект, организиран от НАСА и Американската армия, чиято цел е била изтрелването и взривяването на ракети на Луната. Логична причина за това намерение липсва, а като мотив се възприема старанието на Америка да покаже силите си пред Русия – просто ей така. Според сценария светлината от експлозията е трябвало да бъде забелязана от Земята, а така да се повиши бойният дух на американците и да се демонстрира космическо надмощие над всички останали сили.
В крайна сметка, планът е неосъществен, заради неясноти около сигурността, включително и най-големите притеснения – как евентуален такъв взрив би се отразил на процесите на Земята.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам