Защо Google Maps цензурира някои места на картите си?

Google Maps е едно от най-използваните приложения в световен мащаб. Чрез него може да видим известна забележителност или да намерим място в непознат град. Има обаче хора, които са по-любопитни и се опитват да намерят недостъпни места, секретни локации или военни бази. Всичко ли е видимо в Google Maps? Не съвсем.

Правителствата често принуждават Google да скрият някои места на картите си.

Какви ли тайни неща се случват на тези места, че интернет гигантът ги забранява за видим достъп?

Едно от скритите места е Росни, Франция – това е малко градче с интересна форма на снежинка. Със сигурност ще привлече интереса ви и ще ви се иска да погледнете по-отблизо. Да, но това няма да може да се случи. Цялата местност, дори и горите, са толкова пикселизирани, че нищо не може да се различи. Властите казват, че там е разположен голям военен трансмитер, използващ се за комуникация на далечни разстояния. Най-вероятно там няма само големи антени, въображението ни стига доста по-далеч. Самата форма на града дори ни предизвиква и оставя загадка.

Отправяме се на Север в Русия,/Северная Земля/ към остров, който е странно маскиран със сняг. На картата рязко заснежената област свършва и започва изведнъж земята. Нормално е между земята и снега да има поне малъх плавен преход. Освен това теренът там е доста хълмист и е редно на места да има някой връх, който да се вижда. На съседните острови положението, разбира се, не е същото. Преходът сняг- земя е повече от видим и всичко сякаш изглежда наред. Обичащите конспирациите смятат, че на мястото са разположени ядрени бойни глави, но така ли е наистина – никой не знае.

Google цензурира цяла държава! Това е Израел. Макар и да се различават улици и сгради, те никога не се изчистват напълно. Има информация, че през 1997 година в Щатите е приет закон, според който сателитни снимки на Израел могат да се разпространяват публично единствено ако са с лошо качество. Това се отнасяло единствено за американски компании. Интересно е защо Америка забранява сателитни снимки на една цяла държава?

Друг особен случай е Кливланд,Охайо. На пръв поглед няма нищо интересно, но приближим ли до определена улица, забелязваме че само една къща е замъглена изцяло. От който и ъгъл да се погледне, тя остава по същия начин. Всички останали околни къщи са ясно видими. Говори се ,че там мъж е държал три момичета в плен повече от 11 години. За случая се заговори през 2011 година, но това не обяснява защо Google решава да замъгли къщата.

Маркуле, Франция – строго секретен център, дом на първата атомна електроцентрала и хранилище за огромно коичество радиоктавиен уран и плутоний. Това обаче е публична информация и едва ли е причина това място да е пикселизирано. През 2011 година се е случил инцидент с 1 жертва, когато според официалната информация е станала лека експлозия при една от пещите. Властите тогава съобщават, че няма завишени нива на радиация. Това е единствената цензурирана електроцентрала в света.

Зона 51, разбира се, няма как да бъде видима също. Тя е цензурарана напълно и предвид тайните, които крие мястото, това е съвсем нормално.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам