методи за отслабване

Какво е осъзнаването

Из размислите на осъзнатия човек

В живота си следваме някой, защото така ни харесва и ни пасва някак си на собственото ни разбиране за промяна. Но така и не успяваме да променим съзнанието си и да продължим да следваме пътя си като индивидуалисти, и да стигнем дотам, където никой все още не е стигнал по своя собствен път, който ни води към самите себе си. И ако има такива, които са успели, то те са малцина, които не са следвали никой друг, а са успели да прокопаят свой собствен път.

Какво е осъзнаването

Осъзнаването вероятно е процес на събуждане във всеки един от нас в резултат на това, че човек е необходимо да започне да прави нещо по-различно от това, повтаряйки често едни и същи грешки и ситуации в живота си, които е правил досега. А именно да се вглежда в себе си и да анализира собствените си действия до какви последствия водят те и резултатите, които са следствие на всичко, което прави самият той, а не някой друг.

Много пъти родителите са тези, които ни поучават и казват какво да направим, без да се осъзнават, че всъщност ние правим това, което правят и те, защото ние попиваме от тях това, което виждаме, чуваме и правят. Също така ние носим и информацията, която се предава по родословното дърво от поколения назад и сме добре програмирани. И един осъзнат и наясно с всички тези неща човек си дава сметка, че всичко е перфектно, и ако иска да промени нещо, то това е възможно да стане само с промяна на съзнанието и добро себепознание, обръщайки пътя, по който върви и е научен досега отвън навътре към самия него.

Друга важна крачка към успеха е да не се вслушва в другите кой какво му казва да прави и какво е добре за него. Но вероятно не и за нас, поради простата причина, че ако един човек е успял и е победил себе си, той е наясно, че за да извървиш този път и постигнеш този успех, който той е постигнал, той не е слушал другите какво са му казвали да прави, а е следвал себе си, защото е осъзнал, че всичко извън него не е реално и не съществува. А да осъзнаеш това и да си дадеш сметка с каква сила разполагаш, означава да осъзнаеш как можеш да си свободен и да излезеш от собствената си илюзия и затвор, в който няма кой друг освен теб, да те извади.

Не страдай, когато вървиш по пътя напред и не срещаш хората, които си срещнал преди по него. Те са били част от пътя ти и с присъствието си са ти помогнали да продължиш пътуването, което ти вървиш сам и само се оглеждаш в тях в различните етапи, за да не се объркаш и излезеш от пътя, и по-рядко да се луташ по улиците, които отново те изкарват на главния път, а именно пътя към себе си!

Да поемеш отговорност за действията си за това, което правиш и получаваш като резултат от тях в живота, е първата важна стъпка към свободата и промяната.


Източник: Facebook @Евгений Антонов

Споделете в любимата ви социална мрежа:
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не съм робот