Здравословни котешки храни

Здравословни котешки храни
Снимка: pixabay.com

Ще ви представим една примерна рецепта, с която да ви демонстрираме как може да приготвяте в домашни условия храна за вашата котка, без да се притеснявате за здравето ѝ.

Съставки:
1 супена лъжица ситно нарязан черен дроб;
1 супена лъжица царевично масло;
1 щипка сол;
2 супени лъжици Bisques;
⅓ супена лъжица извара.

Подготовка:
Смесете добре всички съставки. Получената смес изсипете в купичката на котката ви.

Нека разгледаме подробно изискванията за здравословна храна. Понякога стопаните не осъзнават вредата, която причиняват на своите котки, като ги хранят с остатъци.

Последните проучвания доказват, че високите нива на живак са били открити в консервирана храна, чиято опаковка е с калай.

Няма начин да разберете дали котката е алергична към всеки конкретен вид вещество, а когато вие просто ги храните с бучки от консервите, купени от пазара, всъщност може да им навредите повече. Тогава логично идва въпросът как да се грижите за вашия домашен любимец по най-добрия и здравословен начин? Ето един бърз списък на нещата, с които котките могат да се хранят, без да се засяга тяхното здраве:

Мляко: уверете се, че не е прекалено горещо. Препоръчително е да се разреди малко с вода, ако с него няма да се хранят малки котета. То помага при храносмилането.

Сирене: регулира храносмилането и има свойството да предотвратява болки в стомаха.

Хляб: всяка котка има лични фаворити. Някои котки не ядат коричките, а само средата. Други предпочитат да се търкаля хляба, докато стане с форма на бучка или няма да го докоснат изобщо.

Месо и риба: всички видове риба обикновено са подходящи, с изключение на някои консервирани като риба тон. Повечето меса са подходящи за котки, но никога не трябва се хранят с раци, тъй като черупката им може да причини разкъсвания на стомаха.

методи за отслабване

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам