Как да се преборим с безсънието

В наши дни заради забързаното ежедневие и напрегнатия начин на живот, не са малко онези, които в един момент започват да страдат от безсъние и често пренебрегват първите симптоми.

Предлагаме ви няколко полезни съвета за това как да се преборите с безсънието, за да се радвате на здрав и спокоен сън.

Не се заседявайте до късно на компютъра

Може би да оставате на компютъра до 2-3 часа след полунощ за вас да е нормално и обичайно, но този навик често води до хронично безсъние. Дори и да спите след това 8 часа, пак ще се чувствате изморени. Ако имате служебни ангажименти на компютъра, по-добър вариант е да ги оставите за сутринта, отколкото да пропилявате в будуване най-ценните за сън часове.

Не заспивайте с телефон

Дори да е примамливо и безобидно проверяването на съобщения и имейли през телефона, преди да си легнете – това действие крие рискове. Често ровенето, уж за 10 минути, се удължава с час-два, а това определено няма да ви накара да заспите по-бързо.

Не мислете за негативите и проблемите преди сън

Понякога тежките дни и моменти наистина могат да ни напрегнат, но да преосмисляте всичко по няколко часа в леглото и да се опитвате да заспите така, е лоша идея. Освен, че тревогите и размишленията нямат да ви дадат мира дълго време, на сутринта ще сте недоспали, отпаднали и още по-стресирани.

Не бързайте да пиете хапчета за сън

Дори при случай на хронично безсъние, не винаги хапчетата за сън са правилното решение. Препоръчително е да отидете при лекар, но не и да се самолекувате на сляпо, предполагайки от какъв тип безсъние страдате.

Така наречените безопасни и билкови хапчета за сън без лекарско предписание също крият рискове, ако не са подходящи за организма ви. Биха могли да предизвикат странни сънища, главоболие или друг вид неразположение.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам