Как да разберем дали някой ни следи, докато пишем на клавиатурата?

Наясно ли сте, че има програми, които съществуват единствено, за да събират информация за онова, което въвеждате от клавиатурата на компютъра си? Те се наричат ​​кийлогъри (keylogger) и могат да ви създадат много проблеми.

Тези програми са създадени, за да могат компаниите да следят своите служители (или родителите своите деца), но има злонамерени хора, които ги използват, за да се доберат до личната ви информация и да откраднат вашата самоличност.

Кийлогърите могат да бъдат под формата на софтуер или хардуер и не бива да отхвърляйте с лека ръка този проблем. Физическите кийлогъри могат лесно да се скрият вътре в компютрите и вие никога няма да разберете, че евентуално ви следят по този начин.

За щастие, те са ограничени в това, което могат да направят. Софтуерните кийлогъри също са трудни за откриване, но могат да ви причинят много повече щети. За щастие, има начин да ги проследите.

За съжаление KL-Detector не открива хардуерни кийлогъри и не може автоматично да премахва шпионските програми. Ето защо вие ще трябва сами да се погрижите за това като ги изтриете от машината си. Ето какво още трябва да знаете.

 Стъпка 1.

За да изтеглите програмата, отидете на началната страница KL-Detector.

Стъпка 2.

В левия ъгъл на екрана ще видите синьо поле с няколко линка и бутон за дарение. Кликнете върху първия син линк с надпис „Download thгis keylogger detector“.

Стъпка 3.

Изтеглянето трябва да започне веднага. Когато изтеглянето приключи, отворете и извлечете ZIP файловете. След това стартирайте приложението. Преди да продължите обаче не пропускайте да прочетете лицензионното споразумение.

Стъпка 4.

Когато програмата работи, следвайте инструкциите за работа с KL-Detector, за да не се окажете с фалшиви открития. KL-Detector ще ви преведе през всяка стъпка която трябва да изминете, за да откриете кийлогъра.

 

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам