Как да пестим време?

Имате много неща за вършене и недостатъчно време? Спокойно! Съвсем не е трудно да се справите, вижте как: 

Ставайте по-рано – този съвет може и да не ви се стори много привлекателен на пръв поглед, особено ако презирате звука на алармата за събуждане и се измъквате трудно от леглото. Но пък ранните часове на деня си най-продуктивни. Пробвайте и ще се убедите сами колко много работа можете да отметнете преди 9 часа сутринта, ако няма кой и какво да ви прекъсва, разбира се.

Вършете по няколко задачи наведнъж –  докато домакинствате или готвите, можете да си пуснете на устройство със слушалки аудиокурс за изучаване на чужд език например или пък да пуснете радио и да научите нещо друго важно или интересно.

Пазарувайте онлайн –  има продукти, които е добре лично да изберете или изпробвате преди да купите, но има и стоки, които спокойно можете да поръчате чрез интернет сайт и да ви бъдат доставени на удобен адрес без да се налага да обикаляте от магазин на магазин, да се редите на опашки и да губите време в задръствания.

Свършете първо най-важното –  непрекъснато чуваме за приоритети. И не случайно, защото дори и съвършен график да си направите за деня, може да се случи нещо непредвидено и независещо от вас, което да възпрепятства изпълнението му. Така че, решете кое наистина е приоритет за вас и свършете първо него. Например, ако е важно да премахнете плевелите от цветната леха в двора ви, излезте и го направете, защото, ако решите първо да избършете праха или да напазарувате, може да завали дъжд и да не можете след това да работите в градината.

Не включвайте телевизора – ако проследявате някаква информация или искате да гледате конкретно предаване, тогава включете телевизора и след като приключите с гледането, го изгасете. Ако го оставите да работи докато изпълнявате други задължения, рискувате много да се разсейвате от случващото се на синия екран.

Купете си уред за бавно готвене – погледнете на това като на инвестиция. Този тип уреди са подходящи за заети хора, защото готвенето приключва с измиването, нарязването и поставянето на продуктите в него. За да пестите време, можете да приготвяте ястията в по-големи количества и част от тях да замразите, ако е възможно. Така ще имате една готова вечеря за някой друг ден.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам