Как да освежим старите мебели

Ако у дома имате стари мебели, не бързайте да ги изхвърляте. Вместо това направете им ефектно освежаване и декорация. Предлагаме ви няколко идеи за това творческо начинание.

Декупажна хартия
През последните няколко години декупажната хартия стана много популярна и предпочитана за декорация на всевъзможни неща, като за започне от часовници и гардероби и се стигне до стъклени чаши и бижута.

Вместо да се отказвате от онзи стар и грозноват гардероб, който от години стои в килера, направете така, че да изглежда като закупен от някой артистичен магазин. Облепете го внимателно с декупажна хартия по избор, като може да е няколко вида за всяко негово крило и всеки отделен шкаф.

Бъдете наясно обаче, че лепенето на този тип хартия има специална технология. С нейна помощ може да постигнете и ефект на напукано дърво и после да украсите с декоративни силиконови рози или други цветя.

Цветни възглавници и дантела
Цветните възглавници са идеалното решение за стария диван или табуретка. Дори да нямат интересни декорации и да са по-семпли и едноцветни, ефектът пак ще е страхотен. Цветните дантелени кърпи, покривки или части от пердета също могат да придадат на мебелите свеж, макар и ретро вид. Смело комбинирайте всякакви цветове.

Шарени декоративни камъни
В случай, че сте фенове на по-крещящите декорации, бихте могли да боядисате дървените облегалки на фотьойла или стола в ярък или сребрист цвят и по тях да залепите декоративни шарени камъни. Ако имате още въображение и идеи, украсете ги с ваши рисунки.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам