Къде не трябва да си правите татуировки

Може би не предполагате, но има определени зони от тялото, на които татуировките избледняват. Разбира се, всеки татус започва да губи от яркостта си след определено време, но върху някои участъци от тялото това се случва много по-бързо, защото най-често имат досег до слънчевите лъчи. Те са:

Дланта и пръстите
И изобщо ръката от китката до пръстите. Постоянно използваме тази част от тялото си в почти всяко едно действие, което извършваме. Кожата ни върху тази част от ръцете е много тънка, която също допринася за бързото избледняване на татуировките.

Стъпалата
Причината, по която татуировките по стъпалото избледняват бързо е не само в слънчевите лъчи, но и в постоянното търкане на чорапи и обувки с татуировката.

Вътрешната част на ръцете
Това място е много предпочитано за татуировки, тъй като е по-скрито и ако не искаме някой да види татуса ни, можем просто да не го показваме и не се налага да хвърляме много усилия, за да го прикрием. Но то също не е съвсем подходящо, тъй като от постоянното движение на ръцете, татуировката избледнява.

Лицето и интимните части
Доста хора си правят татуировки на тези места, за да се открояват от останалите и да са атрактивни. Но истината е, че и двете места са силно чувствителни и могат да се получат редица отоци и възпаления, които после да се възстановят много трудно, в някои случаи след оперативна намеса. Ако толкова искате да си направите там татуировка, нека да е временна, с къна или друг вид безвредна боя. Не си струва да рискувате здравето си заради желание за различие и преследване на тенденции.

Подобни публикации:

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам