Къде НЕ трябва да поставяте телефона си

Изглежда, че никой и никога не излиза без телефона си. Той се е превърнал в част от ежедневието ни и без него губим комуникацията си със света. Има обаче няколко места, където не трябва да държите телефона си за продължителен период от време, тъй като това може да доведе до увреждане на вашето здраве. Кои са те?

Има редица причини, поради които носенето на телефон в задния ви джоб е ужасна идея. Преди всичко, дългосрочното облъчване с електромагнитни вълни може да доведе до болка в краката, стомаха и според последни проучвания дори до стерилитет. Да държите телефона си в задния джоб не е добре дори и за самия телефон – той може да изпадне, да го изгубите, лесно може да се открадне, счупи или дори да наберете някой случайно. Емисиите на електромагнитни лъчения на смартфона са много опасни за мъжете – могат да окажат влияние върху качеството и броят на сперматозоидите.

Когато говорите по мобилния си телефон, опитайте да държите устройството на най-малко 0,5 см от лицето си. Това е необходимо, защото когато докосвате лицето си с телефона, прехвърляте повече бактерии, отколкото може да си представите, а също увеличавате количеството електромагнитно излъчване, което кожата ви поглъща.

Въпреки че не всички учени са съгласни с това, някои твърдят, че поставянето на телефон в джоба на риза или в сутиена ви, увеличава риска от увреждане на сърце или рак на гърдата.

Има няколко причини, поради които не трябва да поставяте телефона под възглавницата си. Радиацията може да причини виене на свят или главоболие. Ако искате добър нощен сън – дръжте телфона си далеч от възглавницата.

Майките, които бързат, поставят телефоните си направо в детските колички при децата си. Някои изследвания показват, че това след време може да доведе до развитието на поведенчески проблеми – например дефицит на внимание и хиперактивност при детето.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам