Интересни факти за света ни

Знаете ли, че в Германия съществува диамантен град?
Постройките в Ньордлинген са направени от камъка зювит, който съдържа в себе си малки диаманти. Теглото им е над 72 тона.

Това е едно от малко известните неща, за които са чували малцина. Още други необичайни и интересни факти за света ще ви представим в редовете по-долу.

1. Знаем, че двете половини на мозъка функционират по различен начин. Дясната му половина е отговорна за слуха, което от своя страна означава, че с дясното ухо чуваме по-добре отколкото с лявото.

2. 38 минути е продължителността на най-кратката война в света – между Занзибар и Великобритания. За това кратко време равносметката след края е следната: 1 леко ранен великобританец и 570 загинали занзибарски войници.

3. При пингвините мъжкият „предлага брак“ на женския пингвин с камъче. Ако тя го вземе, те стават партньори.

4. Не само хората могат да бъдат десничари или левичари – при котките е същото. Женските предпочитат по-често дясната си лапа, а при мъжките по-използвана е лявата.

5. В Китай също има престъпност. По-богатите китайци наемат хора, които да изпратят в затвора вместо тях, ако се наложи подобна присъда.

6. Жените в Индия притежават 11% от световния златен резерв. Те притежават повече злато от САЩ, Германия и Швейцария взети заедно.

7. Знаем, че куклата Барби е най-известната в света. Ако се наредят една до друга всички продадени барбита, дължината ще се равнява на две обиколки на земното кълбо.

8. Морското конче има един единствен партньор в живота. Когато едното умре, скоро след това умира и другото.

9. Песните на Тина Търнър се използват за плашене на птици. На писти от летище във Великобритания ежедневно се пускат хитове на певицата, за да гонят животните.

10. Най-младата майка в света не е на 12 или 10 години, а учудващо за всички ни е документирано, че тя е само на 5!

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам