Думите „Обичам те“, изречени от един насилник

Dear,

Казаното тук и сега е това, което никога няма да посмея да ти споделя в откровен разговор очи в очи. Осмелявам се да ти призная чувствата си, далеч по-искрено от начина, по който го правя всеки ден.

Обичам те!

Обичам те по начина, по който мога да обичам най-силно!

Обичам те, защото се стараеш да ми даваш свободата да бъда себе си – никога не ми противоречиш и не ме молиш да се променя, защото знаеш, че аз не мога, а и не искам.

Обичам те, защото ми помагаш да се чувствам независим и силен – тогава, когато мълчиш. А това ми действа добре.

Обичам те много, когато склониш глава пред мен и ми покажеш, че наистина аз ръководя семейството!

Обичам те винаги, когато смяташ, че вината е твоя. Да ме провокираш непрекъснато не е добре! Радвам се, че ми помагаш да вярвам в това и осъзнаваш грешките си!

Обичам те, защото си зависима от мен! И финансово и емоционално – знаеш, че ние двамата сме семейство и ще останем такова, въпреки че понякога имаме спречквания!

Обичам те – ти не крещиш, когато те ударя, защото отново си ме ядосала. Знаеш, че съседите няма да приемат това добре, а и ако го направиш, ще ме ядосаш още повече!

Обичам начина, по който ме гледаш всеки път щом се доближа до теб – страхът в очите ти ме предизвиква да показвам сила – а аз наистина я имам! Знаеш това!

Обичам да се лекуваш сама вкъщи, защото всички знаем, че в болницата няма да се справят добре. А и кому е нужно да се занимава с твоите травми?

Обичам думите ти към децата ни – че всичко е наред и няма от какво да се боят. Все пак в този живот трябва да сме оптимисти, нали?

Обичам те, защото те има – в живота ми, пред очите ми, под краката ми, пред юмруците ми. Винаги си насреща – защото, навярно, и ти ме обичаш.

P.S.  До скоро, любима моя! Ще се оттегля за момент, защото приятел ми даде да прочета книга – стигнах до главата – „Не бъркай насилието с любов“! Може да се окаже интересна…

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам