Дори когато «той» дойде, няма да си щастлива, ако преди това не си си била самодостатъчна

Силната жена
Снимка: pixabay.com

Момичета, нека спрем да се заблуждаваме. Нека спрем да търсим принца, който ще ни направи щастливи. Никой не може да поеме отговорност за собственото ни щастие. Единствено и само ние знаем от какво наистина имаме нужда, и единствено и само ние може да си го дадем, без обвинения и натякване след това.

Бъдете реалистски. Направете така, че вашето щастие да не зависи от никого. Нито от родителите ви, нито от приятелите ви, нито от мъжа до вас, дори и от децата ви! Погрижете се да задоволите вътрешната си потребност от щастие, хармония и благополучие, преди да се обвържете сериозно и да създадете семейство. Защото тогава очакванията ви, че това ви е липсвало, за да сте напълно щастливи, ще се разбият на пух и прах.

Точно тогава ще имате най-голяма нужда от личен душевен комфорт, но причините, за да не го получите, ще са много и в този момент ще започнат да валят обвинения. Обвинения към партньора ви, че не ви дава достатъчно и не ви разбира. Обвинения към вас самата, че може би не сте направила правилният избор. Обвинения към околните, че ви липсва тяхната подкрепа и т.н. От което няма да ви стане по-добре.

Дори да намерите „перфектният мъж”, който да задоволява всеки ваш каприз, по този начин, самозалъгвайки се, вие ще потискате празнината вътре във вас на онова липсващо щастие, което все не идва независимо от всичко.

Изживейте всеки миг от живота си така, както смятате за правилно, запълнете емоционално всяка празнина вътре във вас. Направете така, че вашата собствена компания да ви е най-приятна и не се страхувайте от самотата. Никоя жена, която сама е намерила собственото си щастие, не е останала без партньор в живота.

Не се страхувайте да се изправите срещу собствените си страхове и да ги преборите сама, без да имате нужда от мъж до вас, който да ви държи ръката. Не се страхувайте, че мъжете харесват слаби жени, а вие, така самостоятелна, решителна и оправна няма да сте привлекателна за тях. Напротив, това няма да ви направи по-малко женствена, нежна и желана. Ще ви направи жена, която не зависи от настроенията и положението на мъжа до себе си. Такива жени привличат силни мъже, които наистина с желание и охота ще искат да се грижат за тях и то, само защото, ще са наясно, че не носят отговорност за щастието на жената до себе си. Ще знаят, че с тях и без тях, тази жена е щастлива и доволна – кой мъж не би поискал до себе си доволна от живота жена… Може би само страхливият.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам