20 любопитни психологически факти

Научаването на нещо ново за нас-хората, винаги се оказва интересно и забавно. Да разберем психологията, която стои зад начина, по който се държим, третираме другите и изразяваме себе си, може да бъде много полезно. Представяме ви няколко изненадващи психологически факти, които могат да ви помогнат да разберете по-добре себе си, а и другите.

1. Всяко приятелство, което се ражда между 16 и 28 години, е по-вероятно да бъде стабилно и устойчиво.

2. Жените обикновено предпочитат мъже с дълбоки дрезгави гласове, защото изглеждат по-уверени и неагресивни от останалите.

3. Хората, които дават най-добри съвети, обикновено са тези, които имат най-много проблеми.

4. Колкото по-интелигентен е човекът, толкова по-бързо мисли той, толкова по-бързо пише и е също толкова е по-трудно да се разчете ръкописът му.

5. Нашите емоции не влияят върху начина, по който общуваме. Всъщност е вярно обратното: начинът, по който общуваме, влияе върху настроението ни.

6. Начинът, по който човек се отнася към персонала в ресторанта, разкрива много за характера му.

7. Хората, които имат силно чувство за вина, са по-способни да разберат мислите и чувствата на другите.

8. Мъжете не са по-забавни от жените, те просто правят повече шеги и не се интересуват особено от това дали други харесват хумора им.

9. Срамежливите хора говорят малко за себе си, но го правят по начин, който кара другите да чувстват, че ги познават много добре.

10. Жените имат два пъти повече болкови рецептори на телата си, отколкото мъжете, но прагът им към болката е много по-висок.

11. Слушането на високочестотна музика ви позволява да се чувствате спокойни и щастливи.

12. Ако не можете да спрете потока от мисли през нощта, станете и запишете какво мислите. Това ще успокои ума ви, за да спите.

13. Средното време, в което жената може да запази нещо в тайна е 47 часа и 15 минути.

14. Колкото по-щастливи сме, от толкова по-малко сън имаме нужда.

15. Когато държите ръката на любим човек, чувствате по-малко болка и по-малко се тревожите.

16. Умните хора са склонни да имат по-малко приятели от останалите. Колкото по-интелигентен е човекът, толкова по-селективен става той относно приятелства.

17. За да се омъжи жена за най-добрия си приятел, елиминира на подсъзнателно ниво риска от развод с повече от 70% и този брак е по-вероятно да продължи цял живот. Жените, които най-често имат мъже приятели, са по-често в добро настроение.

18. Хората, които говорят на два езика, могат несъзнателно да променят своята личност, характеристики и поведение, докато кръжат между езиците.

19. Да бъдеш сам дълго време е толкова вредно за здравето, колкото и пушенето на 15 цигари на ден.

20. Когато двама души разговарят помежду си и единият от тях отклонява леко тялото си встрани или движи единия си крак, това е знак за несъгласие и желание за приключване на разговора.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам