Знаете ли, че интелигентните хора са по-вулгарни

Още от детството ни учат, че не трябва да използваме груби или нецензурни думи. Според резултатите от скорошно проучване, вербалната вулгарност е характеристика на интелигентните хора. Интересно звучи, нали?

Интелигентността и словесната вулгарност са свързани

Изследователи от Университета в Рочестър са провели проучване върху 1000 души. Всички участници са били анализирани спрямо техните поведенчески навици. Резултатът е невероятен. Колкото по-интелигентни са хората, толкова повече са склонни да използват по-мръсни думи. Участниците с най-висок коефициент на интелигентност се оказват тези, които си позволяват да говорят най-нецензурно. Резултатът се потвърждава и от предишно проучване, публикувано през 2015 г. в специализираното списание „Езикова наука“. Според него употребата на подобни думи говори за богатство на езика и висок коефициент на интелигентност.

Друго установено и интересно е, че най-мръсни неща говорят хората, които шофират по-бързо, които разказват най-много вицове и които употребяват най-често алкохол.

Какво още е типично за интелигентните хора?

Много от тях често остават до късно през нощта, за да будуват.
Учените отдавна изучават хората с невероятни таланти. Общото заключение е, че „совите“ като цяло са по-интелигентни.
Така че, ако обичате да стоите до късно през нощта, честито – нареждате се сред личности като Чарлз Дарвин, Уинстън Чърчил и Елвис Пресли.

Бъркотията в дома и интелектът често вървят ръка за ръка
Различни проучвания са довели до интересно заключение – хаосът в нечия къща, не значи, че човекът е просто разхвърляна личност. Неговият мозък просто се фокусира върху онова, което е наистина от значение.

Нека се замислим само за миг – фокусираме ли се върху дребните и незначителни неща, когато нямаме нищо съществено за вършене? Май, да!

Нещо повече – психолозите са сигурни, че разхвърляната среда стимулира креативността, спомага за наличието на нови идеи и води до нестандартно мислене.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам