Жените и тяхната жестокост

Апатията и безразличието към страданията на хората и животните, стремежът да причиниш болка на другите, това наричаме жестокост. Жестокостта е характерна за човешкия род, но кой всъщност е по-жесток – мъжете или жените? Според редица изследвания това са жените. Те са непредвидими. От тях може да се очаква всичко. Доказано е, че над половината убийци, арестувани от Интерпол, са именно жени.

Нежният пол по-често осъществява терористични актове. Въпреки, че жените рядко се решават да извършат престъпление, доказано е, че когато го направят, използват по-жестоки методи от мъжете.

Едни от най-жестоките жени в историята на човечеството

Даря Салтикова, с прозвището „кървавата графиня“, е живяла през XVIII в. и е родственица на великия Пушкин. Тя е от най-садистичните убийци, живели някога. Става известна с това, че жестоко е измъчвала с глад и бичуване, погубила е 139 от крепостните си селяни, почти всички от тях били момичета и жени.

Елизабет (Ержебет) Батори – унгарска графиня, като Даря жестока серийна убийца. Нейният чичо Стефан Батори е бил крал на Полша. Тя е убила около 650 млади момичета, за да се къпе с тяхната кръв. Тогава се е вярвало, че това подмладява.

Катрин Найт – австралийка, която за първи път е била осъдена на доживотен затвор без замяна за това, че е убила, разчленила и сварила собствения си съпруг. Намушкала го е 37 пъти, преди да го окачи на кука във всекидневната им и да отреже главата му. Искала е да го опече на части със зеленчуци, като го поднесе на децата им. Полицията, за щастие, се намесва. Това всъщност е само едно от престъпленията ѝ.

Илзе Кох – прочута нацистка, пазач в концлагерите Захсенхаузен и Бухенвалд. Била е известна с това, че е колекционирала човешка кожа на затворници и си е поръчвала от нея чанти, полилеи… Арестувана е заедно със съпруга си заради това, че е изтезавала и убивала концлагеристи.

Защо всъщност жените са толкова жестоки?
Дългогодишни изследвания на психиатри, психолози, криминалисти и социолози показват, че фактор за това е инстинктът за самосъхранение и запазване живота и здравето на децата, който е по-развит при жените. Затова и в критични моменти те са готови на решителни действия и проявяват жестокост. В желанието си да защитят децата си жените са способни да убиват, дори бащите им, ако представляват опасност за тях.

Друга важна причина за жестокостта на дамите според специалистите е, когато е породено от обстоятелствата – ако се налага да отблъснат мъжете. Това се корени в юношеството между 13 и 16 години, когато момичетата и момчетата са определено в неравностойно положение, що се касае до любовните отношения. На нежния пол се налага да отхвърли даден мъж, понякога трябва да го направи категорично и безжалостно.

Разбира се, не може да се говори, че всяка жена е жестока по-природа, но както доказва историята, те са по-отмъстителни от мъжете.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам