Защо да пием вода с лимон всяка сутрин

Много хора твърдят, че се чувстват по-добре на мига, след като изпият чаша топла вода с лимонов сок сутрин на гладно. Други казват, че това начало на деня ги зарежда с енергия. Трети откриват нови вкусови усещания, а други заявяват, че това им помага да отслабнат лесно и леко.

 Къде е истината?

 Има детокс ефект– лимонът има пречистващо действие, защото привлича токсините в организма, а с помощта на топлата вода ги извежда от тялото. Тази комбинация подобрява ензимната функция и стимулира черния дроб да изпълнява функциите си на чистач на организма.

 Помага за отслабването– благодарение на високото съдържание на пектинови влакна, лимоновият сок противодейства на чувството за глад, особено към нездравословни храни. Хората, които не приемат достатъчно витамин C, са предразположени към напълняване. Витамин С помага и за изгарянето на повече мазнини по време на редовна физическа активност в това число и ходене, но с бързо темпо.

 Намалява възпаленията– ако пиете топла вода и лимон редовно, ще намалите киселинността на тялото. Това е едно от състоянията, които са отговорни за редица възпаления. Лимонът помага за елиминирането на пикочната киселина в ставите, което е друга причина за възпаленията.

 Укрепва имунната система– витамин C прави имунната система по-стабилна. Много полезен ефект, когато сте силно стресирани, тъй като стресът изразходва резервите на този витамин. Той е важен и срещу вирусни инфекции, засягащи дихателната система, тъй като подобрява лечебните процеси на всички тъкани, особено на епителната.

 Поддържа кожата красива– антиоксидантите, съдържащи се в лимоновия сок, имат антистареещ ефект върху кожата на лицето и тялото. Те се борят със свободните радикали, отговорни за преждевременното стареене, стимулират производството на колаген, който поддържа тъканите еластични и подобрява тена, придавайки му здрав вид.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам