методи за отслабване

Втори шанс

Втори шанс
Снимка: pexels.com

Хората сме различни, но едва ли ще се намерят много от нас, които категорично биха ви посъветвали да се разделите с любимия или пък да останете с него въпреки проблемите в отношенията ви. Романтичните отношения уж са различни, но в същината си са много сходни. Това се дължи на еднаквите чувства, които всички ние изпитваме. Всъщност единственият човек, който знае как трябва да се постъпи, сте самият вие. Просто разчистете всички паяжини, замъгляващи вашето съзнание и пречещи ви да вземете категорично, правилно и съзнателно решение.

«Да дам ли втори шанс на връзката?»

Ако сте срещнали точния човек, но в неподходящо време.

Колкото и кофти да е любовта, не е достатъчна за здравите основи на една връзка. Може да сте били обвързани в този момент, да са ви разделяли стотици километри, не сте били готови за сериозни отношения, да сте градили кариера и прочие. Причините биха могли да са хиляди. Минало е време, пречките за вашите отношения вече ги няма, останал е само човекът, който все още предизвиква пеперуди в стомаха.

Били сте щастливи, но по някаква причина сте прекратили връзката си.

Докато сте имали отношения, сте се обичали и уважавали, ценели сте мненията си…., но въпреки това нещо се е случило, отдалечили сте се един от друг и сте се разделили, без да си дадете втора възможност. Ако все още вярвате един в друг, ако изпитвате чувства, ако вярвате че бихте могли да изгладите различията си, дайте си втори шанс! Не прибързвайте – започнете предпазливо и разговаряйте за своите мечти, стремежи, страхове…. Думите често са приятни, но зад хепи енда стоят поредица от компромиси, трудности и размисли до три през нощта за това, дали постъпвате ли правилно или не.

Емоционално стабилни сте, израснали и знаете какво искате от връзката си.

Важно е да си давате сметка, че при възобновяване на стара връзка освен силна страст, е голяма вероятността да ви се случи и още по–сериозно разочарование. Повторният провал във взаимоотношенията е сериозен риск любовните неудачи задълго да ви хвърлят в депресията и мрака. Ако сте от хората, за които любовта е всичко, по-добре е да не се впускате в несигурни трепети с бившия. Но ако сте балансирана личност, която има умението да подрежда нещата в живота си по приоритети, тогава – дерзайте.

Изневярата.

Много мъже/жени знаят или подозират за изневерите на половинките си, но приемат този начин на живот за нормален. Други – просто си тръгват завинаги. Изневярата не е просто еднократен или многократен акт, тя е начин на поведение, мисъл и копнеж. Сигурни ли сте, че можете да простите и забравите? Бихте ли могли? Изневярата е признак, че нещо във връзката ви липсва, че сте се отдалечили един от друг. Помислете за бъдещето си – това ли всъщност е човекът, на когото бихте се доверили отново?!

„Вълкът козината си мени, но нрава не.“

Ако вашият човек е от този тип, по-добре забравете за него и връзката ви. Без значение дали сте се разделили, защото е агресивен, ревнив, себичен, задушаващ, налагащ мнението си, пилеещ пари по хазарт или алкохол… За да сте сигурни дали е искрен в намеренията и позицията си, трябва да прозрете отвъд думите.

Когато чувствата липсват.

Просто не го правете! Не се връщайте към отношения, ако предварително знаете, че чувствата са охладнели или просто липсват. Не обричайте и двама ви на безразличие и безпътица, което безспорно ще доведе до повторна раздяла.

В любовните взаимоотношения няма съдебна зала, където друг вместо вас да отсъди „да“ или „не“. Ролята на съдията е ваша и ваш е изборът „да бъде или да не бъде“.

Споделете в любимата ви социална мрежа:
FacebookGoogle+TwitterLinkedInPinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Не съм робот