Въпроси, които никога да не задавате на мъж

Думите са важно комуникационно средство, с което трябва да се борави много внимателно. Особено когато става дума за личностните отношения между мъж и жена. Както във всяко нещо, така и при думите съществуват граници – за това, за което можем да си позволим да говорим.

Когато става дума за разговор между вас и половинката ви, особено в начален етап на отношенията, има неща, по повод които, разговорът трябва да се избягва. Да, съществуват забранени въпроси. Вижте ги:

1. Как ни виждаш след пет години?
Този въпрос е твърде силен! Освен, че мъжът ще се озове в решетки и прикован, много вероятно е също така да се изплаши. Този въпрос трябва да бъде запазен за момент, в който и двамата се съгласите, че имате бъдеще заедно. Добре е да мислите занапред и да провокирате различни теми на разговор, но в началото избирайте по-неутрални разговори… например – за кучето му!

2. Къде беше днес?
Това знучи малко страховито, зададено по този начин. Разбира се, че съмнението относно действията на половинката ви, е в ума ви постоянно, но не е нужно да го показвате! Поне не засега. Не е необходимо да разказвате и своя график за деня минута по минута. Оставете лека загадка.

3. Мислиш ли, че това момиче е красиво?
Този въпрос крещи с пълно гърло – НЕСИГУРНОСТ!
Другият проблем с това е, че сравнявайки се с друго момиче, вие отмествате вниманието от себе си към другите хора. Опитайте следното – попитайте го дали му харесва новата ви прическа или рокля. Получете отговори на въпросите за вас и им обърнете внимание, защото това е наистина важното.

4. Защо никога не правиш… ?
Всички ние изразяваме любовта си един към друг по уникални начини. Може би, вашият мъж не ви показва любовта си по същия начин, по който го показвате вие, но това не означава, че не му пука. Дайте му шанс. Задаването на въпроси като този само ще го накара да почувства, че не е достатъчно добър. Опитайте да му кажете какво искате, ако поведението му наистина не ви харесва.

5. Знаеш ли колко досадни са твоите приятели?
Е, дори да смятате, че приятелите му са наистина досадни, не е нужно да му го казвате. Ако отношението на приятелите му не ви допада, положете усилия, да не обръщате толкова голямо внимание. Мъжкото приятелство ще остане стабилно и ако трябва да се избира между него и вас – шансовете ви са доста малки, нека си го кажем.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам