Царица Кожа

Ако си мислите, че знаете всичко за кожата си, най-вероятно ще се изненадате, щом прочетете няколко интересни неща за нея:

Знаете ли, че 66% от домашния прах се състои от люспи мъртва кожа?
На здравата кожа не е необходим пилинг, тъй като мъртвите клетки падат сами. Такова е мнението на известен немски дерматолог.
На върха на пръстите има по 2500 рецептора на един квадратен сантиметър кожа. Не случайно те са толкова чувствителни.
Кожата на жените е по-тънка от тази на мъжете.
Обичайно човек има от 30 до 100 бенки. Известни са обаче случаи, когато техният брой е повече от 400.
Хората, които хапят кожата около ноктите си, страдат от дерматофагия. Това е разстройство, свързано с тревожност и натрапчиви мисли.

С промяната на сезоните, трябва да променим навиците си по отношение на грижата за кожата. През лятото времето става все по-топло, а лъчите от слънцето и дните на плажа носят със себе си нови предизвикателства. Променящите се температури, блокираните от потта пори на по-мазната кожа… всичко това изисква повишено внимание.

Утолете жаждата
Този път не говорим за жаждата на кожата, а за тази на организма. Когато поемате достатъчно течности, вие поддържате и индиректно кожата си добре хидратирана. Не подценявайте водата. Чрез потта се губят ценни минерални соли и това е жизненоважно за обновяването на клетките. Уверете се, че пиете възможно най-много вода през целия ден.

По-леки текстури
Това важи не само за кремовете и лосионите за тяло,а и за измиващите продукти. Причината е, че кожата се омазнява по-лесно и един по-плътен крем за тяло не е най-доброто решение със сигурност. Хидратиращият ефект е задължителен, тъй като в топло време кожата бързо губи ценната влага. Ако е по-суха, добре е избраният продукт да има и подхранващи свойства. Важно е да се абсорбира бързо, за да позволи на кожата да диша.

„Да“ на ексфолиацията
Топлото време стимулира потенето, а по разголеното тяло се натрупват по-лесно замърсявания, затова е добре поне веднъж седмично да се прави ексфолиране, за да бъдат отстранени както замърсяванията, така и мъртвите клетки. Това обновява и буквално озарява кожата. Трябва обаче да се използват нежни и максимално щадящи продуктите. Ако имат и хидратиращ ефект – още по-добре. Когато кожата е по-суха, не бива да се прекалява с натиска при масажирането. Ексфолиращите продукти за под душа са едно добро решение.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам