Този проблемен лош дъх!

Случвало ли ви се е да се притеснявате от появата на лош дъх? Да страните от събеседниците, за да не усетят дъха ви? Да вземате непрекъснато дъвки, чието действие доста бързо отминава?

Причините за поява на лош дъх не липсват. За щастие има някои прости и ефективни съвети за борба с това неудобство, което бързо може да се превърне в проблем.

Лошият дъх или така наречената халитоза понякога е индикатор за лош начин на живот и прекомерна употреба на алкохол или цигари. Но най-често това е симптом за състояние като настинка, стоматологичен проблем или киселини, в по-редки случаи – диабет или туморно образувание. Анормалната миризма в устата винаги трябва да означава нещо. Така че, ако имате съмнения, не се колебайте да се консултирате с Вашия лекар и зъболекар.

Природата винаги има какво да предложи, за да излекува болестите от ежедневието. Вижте няколко съвета, подходящи в борбата с лошия дъх.

Устна хигиена -Това може да ви се стори прекалено типично като съвет, но все пак знайте, че ежедневните навици често са лошо прилагани, дори от хора, които знаят идеално какво трябва да направят. Всеки ден почиствайте зъбите си сутрин, обед и вечер за от 2 до 3 минути. Използвайте зъбни конци. Избирайте внимателно пастата си за зъби.

Етерични масла – Няколко етерични масла могат да ви помогнат да получите свеж дъх в устата си. Можете да използвате 2 или 3 капки етерично масло от мента, босилек или чаено дърво, които да приемете с лъжичка захар. Оставете захарта да се разтопи в устата ви. Ако искате да избегнете приема на захар, ето друг начин за приемане: можете да смесите една чаена лъжичка зехтин с 2 или 3 капки от едно от тези три етерични масла. След това поглъщате.

Лошият дъх често отразява вътрешната дисфункция. Затова е интересно да се помисли за пречистване на тялото. За да започнете, пийте по половин лимон всяка сутрин на празен стомах. Смесете топла вода със сок от половин пресен лимон, така се получава чудесна напитка. Тази магическа отвара, използвана от много хора, помага за решаване на проблемите с киселинността, които са толкова често срещани в наши дни.

Мащерката е известно средство за борбата с лошия дъх. Можете да я използвате под формата на етерично масло, в който случай е достатъчно да разредите три или четири капки етерично масло от мащерка в чаша вода и да правите гаргара по няколко пъти на ден.

Магданозът е продукт „2 в 1“. Той не само е естествен дезодорант поради съдържанието на хлорофил, но и има способността да „улавя“ сулфидните компоненти, които се образуват коварно в устата. Затова той се бори прекрасно с лошия дъх и донася свежест. Още предците ни са свивали по няколко клончета магданоз за свеж дъх.

Растителен въглен -Използва се за борба с много проблеми с храносмилането, като например подуване на корема. Въгленът има много качества, може да се бори и с лошия дъх, защото притежава дезинфектант, абсорбент и антипутридни свойства. За да преодолеете халитозата, вземете лъжица прах с въглен с малко вода след хранене. Въгленът ще бъде изключително ефективен.

Ако следвате съветите по-горе и все още имате лош дъх, може да се замислите за приема на някои храни. Чесън, лук, чушки, карфиол, сирене и аншоа са възможни причини за лошия дъх. Ако тези храни са причината, тогава вашият лош дъх със сигурност трябва да изчезне след като ограничите приема им.
Тъй като тези храни като цяло са полезни за вашето здраве, не става въпрос за отказване от тях, а за избягването им, ако след хранене ви предстои важна среща или друго събитие.

Подобни публикации:

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам