Признаци, че не сте попаднали на добри приятели

Приятелите са най-прекрасните хора на света и всеки, който може да се похвали поне с един истински такъв, е късметлия. Понякога обаче се случва да не попаднем на точните хора за приятели и често да се чувстваме не на място с тях, или да не изпитваме очакваната радост от срещите и разговорите ни.

Признаци, че не сте попаднали на добри приятели и е време да смените обкръжението си.

Винаги правите компромиси за тях, но това е едностранно.

Компромисите са нещо нормално във всяко едно приятелство, но когато те са само от ваша страна, нещо не е наред.

Ако често сте готови да отложите важен ангажимент или среща, щом ваш приятел ви даде знак или нямате нищо против да прекосите половината град, за да му занесете топла домашна супа ако е болен, това ви прави страхотен и отзивчив човек.

Но ако той никога не е до вас в труден момент и винаги си измисля извинения да не се видите, когато вие го потърсите, не е нужно от повече изводи.

За тях във всяка ситуация единствените виновни сте вие.

Дори да имате жесток скандал, провокиран от човека срещу вас, накрая винаги в неговите очи вината е изцяло ваша. Дори може да стигне до там, че да ви обвинява и да ви кара постоянно да се чувствате отговорни за неговите грешки. Такъв „приятел“ определено не ви мисли доброто.

Не се радват искрено за вас и дори ви завиждат.

Искреността и истинското щастие, с което вашите приятели посрещат успехите ви и добрите новини, са сигурен показател дали наистина са такива. В случай, че по-скоро се отегчават, дразнят или са иронични спрямо положителните неща, които ви се случват, имайте едно наум и се отдръпнете от тях. Понякога дори поведението им може да граничи с чиста завист, а защо да имате подобни персони в живота си?

Правят интриги на ваш гръб.

Ако приятелите ви постоянно ви замесват в интриги, клюки и други неприятни ситуации, със сигурност не може да разчитате на тях. Доста често дори се оказва, че злословят зад гърба ви и настройват други хора срещу вас, дори без да има основателна причина. Интригантите се забавляват, като създават неприятности и хаос, и е най-добре да прекратите комуникацията си с тях.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам