Пет навика, които ще подобрят живота ви

Навиците ни са сред важните неща, които ни оформят като личност. Тези от тях, които са полезни, могат да ни насочат в правилната посока и да направят живота ни по-смислен и хубав. В блога на LinkedIn се посочват пет навика, които е добре всеки да има. Ето кои са те:

1. Избягвайте хората, които ви влияят негативно.
Винаги ще има „разрушителни“ хора, които ще намират начин да ви влязат под кожата и да останат там задълго време. Всеки път, когато усетите, че мислите за познат или колега, който кара кръвта ви да кипне, помислете за някой друг, за когото сте благодарни, че е част от вашия живот.

2. Ценете това, което вече имате.
Благодарността е от ключово значение за щастливия живот. Богатството, блясъкът, приключенията и бързите коли не могат да се сравнят с удоволствието от настоящия момент и благодарността за вече притежаваното.

3. Приемете, че може да се провалите.
Склонни сме да се паникьосваме и да замръзваме на едно място, когато е време да започнем нещо ново, защото знаем, че идеите ни не са перфектни и че това, което ще направим, може да не е много добро. Как обаче може да постигнем нещо велико, ако не започнем работа и не позволим на нашите идеи да се развият?

4. Научете се да казвате „не“.
Когато е правилният момент да кажат „не“, емоционално интелигентните хора избягват фрази като „не мисля, че мога“ и „не съм сигурен“ и дават категоричен отказ, който не остава място за колебание. Отказът от поемането на нов ангажимент ви помага да запазите фокуса си върху настоящите си задачи и да дадете всичко от себе си, за да ги изпълните успешно.

5. Поставяйте си реалистични цели.
Големите и амбициозните цели могат да бъдат изключително вдъхновяващи, докато не се провалите напълно и не останете само с разочарование и чувство за вина. Това не означава да не си поставяте високи цели, които ви предизвикват да станете по-добри, а да се придържате към границите на реалността.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам