Не приемайте дадена работа, ако не сте наясно с тези неща

Понякога имаме чувството, че дадена работа е перфектна за нас точно в този момент и без дори да сме информирани достатъчно, си представяме как жънем невиждани успехи и печелим мечтаната заплата. Преди обаче ентусиазмът да замъгли преценката ви, вижте с какво трябва да сте наясно:

Заплащането
Ако в обявата не е посочено такова или е споменато, че ще бъде според постигнатите резултати, имайте едно наум и помислете добре дали си струва да рискувате с такава позиция. Никоя сериозна компания или фирма, наемаща служители на трудов договор и пълен работен ден не плаща само на процент и не държи заплащането в тайна.

Кой е директният началник и как ще може да комуникирате с него
В случай, че до последно дори на интервюто не сте наясно с това кой е главният ви шеф и как ще общувате с него, най-добре е да се замислите защо тази информация умишлено ви се спестява. Подобно премълчаване е лош знак.

Работното време
Ако работното време е посочено като плаващо и на смени, но всъщност ви съобщят в последния момент, че е фиксирано, най-добре е да се откажете от тази позиция, защото не е изключено да ви възлагат и извънредни задачи. Дори е напълно възможно да ви използват, за да оставате и извън работно време и да не получите допълнително заплащане.

Има ли шанс за развитие и повишение
Всеки иска да се развие в професионален план и след определени постигнати резултати и труд да бъде повишен, за да се изкачи на по-висока позиция. Проучете добре дали компанията предлага подобно нещо за вашата длъжност и ако това не е така, най-добре намерете друго място за изява.

Едва ли ще ви бъде приятно да работите 3-4 години на една и съща позиция, без да научавате нещо ново и заплатата ви да си остава все същата. Този вариант е колкото отегчителен, толкова и безперспективен. А принципът “по-добре малко, но сигурно” няма да ви донесе нищо позитивно.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам