Нарушете тези правила

Съществуват твърдения, които се оказват заблуди за мнозина семейства. Понякога двойките спазват „неписани“ правила в стремежа си да опазят връзката или да не обидят любимия. Има правила, които обаче е нужно да се нарушават. Вижте някои от тях:

Никога не ходете на почивка поотделно. Основата на тази всъщност погрешна житейска мъдрост, е идеята, че ако имате свободно време, би трябвало да искате да го прекарате заедно. Но представете си, че не успеете да вземете отпуска едновременно или че вие искате спа ваканция, а съпругът ви иска да почива на палатка. Не е нито реалистично, нито полезно за брака да сте непрекъснато заедно, но все пак, разбира се, трябва често да прекарвате свободното си време един с друг.

Не се карайте, защото ще се разведете. Според проучване партньорите, които никога не спорят, а премълчават недоволството си, е най-вероятно да стигнат до раздяла. Трябва да се стараете семейните битки да не нараняват и обиждат любимия ви човек. Не се обвинявайте един друг и не наричайте половинката си с обидни прозвища.

Децата са винаги на първо място. Така обаче само ще уязвите отношенията с партньора си, който ще се чувства незначителен. Но това всъщност не е добре и за самите деца, които имат нужда да виждат, че родителите им се обичат. Това им дава достоен пример, който да следват и ги кара да се чувстват по-сигурни и щастливи.

Никога не спете на отделни легла. Невинаги хората се чувстват комфортно да спят с компания. Единият може да обича да чете до късно, а на другия е вероятно да му пречи лампата. Единият може да хърка или пък да се върти непрекъснато, да става рано и да ляга рано, докато партньорът му да обича да си поспива до късно. Важното обаче е, ако понякога избягвате да лягате до половинката си, това да не е, за да избегнете физическа близост.

Трябва да споделяте еднакви интереси. Не е здравословно нито за вас, нито за връзката ви да се отказвате от собствените си интереси и да приемете тези на партньора. Да се откажете от това, което обичате, е като да се откажете от самите себе си. Идеалният вариант е всеки да има свои собствени интереси, но да има и няколко общи такива.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам