Най-неподходящите жени за семейство

Дойде ли време за сватбени предложения, доста от господата могат да бъдат наистина спонтанни и дълбоко отдадени на своята любима.

Ако връзката им е сериозна и любовта все така ярка и красива, представителите на мъжкия пол с радост биха надянали брачния „хомот“, без да виждат и частица заплаха в израза „докато смъртта ги раздели“.

Изборът на съпруга обаче далеч не е толкова лесно начинание и преди да застанете на колене с годежен пръстен, е добре да знаете кои жени са крайно неподходящи за семейство.

И, ако забележите у вашата половинка някои изброени по-долу характеристики, най-добре е да преосмислите решението си, за да не страдате после.

Ето кои дами не са в класацията на предпочитаните съпруги

1. Страдащата от зависимости.

И при мъжете, и при жените зависимостта от наркотици, алкохол и хазарт могат да бъдат пагубни. Понякога обаче представителките на нежния пол могат изкусно да прикриват случващото се и да затъват в капана на вредните навици ден след ден.

Ако не искате да стане твърде късно, опитайте се да бъдете по-аналитични и да не пренебрегвате честото ѝ купонясване до сутринта с приятелки на по чашка, няколкото уж случайно изпушени цигари марихуана или незнайно как озовалите се следи от бял прах по чантата ѝ.

Ако пък прекалено често си пазарува билетчета от лотарията или „просто така“ си е направила регистрация в няколко онлайн сайта за рулетка и бинго, то нищо чудно и да започне редовно да отскача до близкото казино.

Не искате един ден да намерите целия си апартамент опразнен и да започнат да ви търсят какви ли не кредитори, разпитвайки за вашата любима, нали? Тогава бягайте, докато можете и не се обръщайте назад.

2. Напълно обсебената.

Тоталната зависимост спрямо вас в началото може да изглежда като истинска и силна любов, но след време става ясно,че това е по-скоро маниакално обсебване и чувство за притежание. Ако вашата половинка често използва думи като „Без теб съм нищо“ или „не мога да живея и ден ако не се събудя до теб“, то със сигурност тя се е вкопчила във вас.

Понякога тази зависимост може да има и финансов характер, ако например, жената просто ви заради това,че сте по-заможен или често ѝ правите подаръци, но на емоционално ниво нещата са далеч по-страшни. Стига се до там,че накрая може да започне да ви следва навсякъде дори без да знаете защото не желае да прекарва и секунда без вашето внимание.

Присъствието ви се превръща в нещо като наркотик за нея, и противоотровата е тежка, но ефективна- окончателна раздяла и напълно игнориране. Все пак вие не сте длъжни цял живот да сте нечие „лекарство“ и да участвате в тази напепа драма.

3. Страдащата от психически проблеми.

Ако и вие имате някакъв лечим психически проблем, посещавате психолог и той следи състоянието ви и срещнете човек в подобна ситуация, в който се влюбвате и създавате връзка, шанса да е успешна не е малък, тъй като и двамата сте наясно, че се борите с нещо много болезнено и специфично, но сте осъзнали наличието му навреме и искате да живеете нормално и щастливо.

Но, ако вие нямате подобни проблеми и се окаже, че любимата ви разполага с цял куп психически отклонения, които умело е криела в началото, то имате повод за тревога. Още по-лошо е, ако тя упорито отказва да ги лекува и дори не осъзнава,че има нужда от помощ.

Всичките форми на депресия,тревожност, агресия и автоагресия са признаци за проблеми с психиката и трябва да бъдат забелязани и лекувани навреме, в противен случай може да се окажете в ролята на психолог, психиатър, укротител и кошче за душевни отпадъци. Едва ли това се вписва в представите ви за щастлив и спокоен семеен живот.

4. Болната от ревност.

Някои казват, че където има любов, там има и ревност. Може би е минимални количества, тя не е толкова опасна, дори може да мине за симпатична. Но прекрачи ли се тънката граница, нещата се усложняват и връзката се превръща в мъчение.

Ако вашата бъдеща съпруга е крайно ревнива дори без видима причина, изнервя се прекалено ако дори кажете няколко думи на друга жена постоянно я преследват натрапчиви мисли, че я мамите и при всеки удобен случай би надникнала в телефона ви, внимавайте.

Това са първите признаци на болезнената и нездравословната ревност, която е далеч от романтиката и любовта. Засплепените от ревност жени понякога могат да бъдат крайно опасни и да извършат купища необмислени действия, които да ви костват кариерата, приятелите, доброто име, спокойствието и здравето.

Подобни персони няма да се спрат пред нищо да „разкрият“ вашите несъществуващи афери и с леко биха разказали за тях на приятелите и роднините си, така,че накрая все пак да им повярват. Освен това, те никога няма да приемат думите ви за истина и накрая вие ще се чувствате уморени и отегчени от постоянно доказване на верността си.

5. Леката жена.

В началото на връзката ви, умело е успяла да ви замаже очите, че всичките й флиртове с познати и „само приятели“ са просто признак на общителност и любезност. Но с времето честите командировки, женските събирания, на които всъщност нито една нейна приятелка на присъства и дългите ѝ телефонни разговори с „брат“ и „братовчед“ започват да стават малко подозрителни.

В един момент, започва да ходи все по-често на гости на майка си в провинцията, като не държи на идвате с нея, постоянно ѝ изниква неотложен ангажимент в офиса или иска да се разходи за малко сама посред нощ. Започват се едни непрестанни лъжи, оправдания и вечни недомлъвки.

Внезапно осъзнавате, че няколко ѝ просто приятели заемат почти цялото ѝ време в мрежата, и постоянно във френдлиста ѝ се появяват нови и нови мъже, които без свян коментират всяка нейна снимка с двузначни намеци.

Трябва ли да станете свидетел на сцена, в която тя е в чужди прегръдки за да разберете,че леката жена винаги ще си остане такава и ако сте стигне до там да имате деца ще им предаде същия манталитет? Не се унижавайте, тръгнете си и открийте онази, която наистина ви заслужава и ще цени любовта ви.

6. Златотърсачката.

Това е най-често срещаната неподходяща жена за семейство. Тя иска единствено вашите пари, които да и дадат скъпи почивки, маркови дрехи, безкрайни купони и шанс да не работи до края на живота ви. Невинаги тя показва тази своя черта преди да се види в булчинска рокля, но има няколко признака, по които ще я познаете.

Материалните неща винаги я интересуват повече от духовните, предпочита да изгуби целият си ден в мола на шопинг, отколкото да отиде на театър, изложба или да си купи някоя книга, разпитва ви прекалено много относно вашата заплата и позиция още на първите ви срещи и когато сте вече гаджета продължава да ви оставя винаги вие да плащате сметката.

Щом заживеете заедно има куп изисквания и рядко пазарува, защото винаги оставя вие да го направите пръв. Където и да отидете парите са от вас и открито отказва да ви помага с плащането на сметките. Понякога може да се оправдае, че е в затруднено положение, но така и да не си намери доходна работа.

Ако сте достатъчно добра партия, тя ще се погрижи да остане дълго с вас и да живее на аванта. Сами осъзнавате, че спонсор и съпруг са две различни неща, нали?

7. Страдащата за стара любов.

Старата, бивша любов е нещо, което може да тлее години наред в женското сърце, но понякога за да бъде преодоляна е нужно известно на самота и уединения. Ако смятате,че избора на жена, която открито ви е заявила,че още обича друг е добър, то жестоко се лъжете.

Дори да ви даде шанс да бъдете заедно с надеждата да забрави своята бивша изгора, шанса това да се случи е едно на милион поради простата причина,че тя съзнателно или не просто ще ви използва за заместител. А на всички ни е ясно, че заместителите винаги ще са различни от оригинала и подобен тип отношения ще са болезнени и за двамата, защото сте се самозалъгвате.

Въпрос на време е тя да реши,че вече не иска да е с вас при първата случайна поява на онзи, когото обича или пък по-лошия вариант – да страда вечно за него чакайки го тайно, докато присъства в живота ви само телом. Кажете „сбогом“ пръв и ще си спестите хиляди мъки на по-късен етап.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам