Начинът на гримиране разкрива характера

Гримът е неизменна част от дамския стайлинг още от древни времена, когато Клеопатра е успяла да плени с красотата и ума си двама от най-великите мъже в историята.

И до ден днешен повечето жени се гримират, за да подчертаят своята външна красота и да бъдат по привлекателни за противоположния пол. А някои го правят само и единствено, за да изразят себе си, макар и несъзнателно. Гримът е мода, изкуство, усещане и винаги има своите послания.

Оказва се, че начинът на гримиране отразява характера на жената.

гримиране
Снимка: pixabay.com

Жените, които си падат по силния и натрапчив грим (най-често опушен в тъмни нюанси), всъщност са доста себични и на моменти студени. Ето защо те искат да прикрият себе си, гримирайки се. Не желаят да са като прочетена книга за останалите.

Тежкият грим често отразява някаква лична драма, самота и вътрешни терзания. Изглежда като маска, която дамите слагат за пред хората.

Понякога такъв грим изцяло променя лицето и излъчването на дадена личност и е доста трудно да бъде преценена, което от своя страна я прави да изглежда мистериозна и загадъчни в очите на мъжете, но не винаги.

Доста често подобен макиаж може да отблъсне хората (онези, които не си падат по готик и алтернативната мода), защото в комбинация с твърде мрачна визия изглежда малко зловещ.

Жените, които обичат да се гримират умерено, но с доста ярки и топли цветове като синьо, розово и златисто, са приказливи, открити и романтични натури, лесно влюбчиви и социални.

Обикновено те флиртуват повече от останалите, а закачливите цветове в грима им помагат за това начинание. Те обичат да се изявяват, позитивни са и нямат нищо против да бъдат в центъра на вниманието. Като цяло се възприемани като симпатични и приятни натури, макар и малко сладникави.

Онези дами, които слагат грим твърде рядко или им стига само гланц и спирала, излъчват младежка непринуденост и определено суетата не е на първо място при тях.

Те искат да бъдат харесвани не заради това, че са се наконтили, а заради своите интелектуални качества. На мнение са, че човек е най-красив, когато се чувства добре. Те нямат нужда от купища сенки, ружове, коректори и прочие, защото разчитат на своя чар и личностни качества.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам