методи за отслабване

Мистерията Бермудски триъгълник

Мистерията Бермудски триъгълник

Мистерията поражда чудо, а чудото е основата на желанието на човека да разбере.

– Нийл Армстронг

Бермудският триъгълник е област в Атлантическия океан, разположена между Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико. На това мистериозно и доста зловещо място, тайнствено година след година изчезват средно между 100 кораба и 4 самолета.

Съществуват много теории и легенди, свързани с «дяволския триъгълник». Най–разпространените от тях са:

Мястото на потъналата Атлантида

Според легендата източник на енергия за града са кристали, които изпращат вълни от дълбините на океана и предизвикващи прекъсвания в дейността на навигационните уреди на корабите и самолетите.

Врати към други измерения

Прекъсвания в пространството и времето… Смята се, че има доказателства за аномалии, но пътешествия във времето…?! Доста «чудаци» вярват, че в Бермудския триъгълник има така наречените «сини дупки» или останки от портали на времето, по които извънземни създания преминават измеренията и стигат до Земята.

Саботажи

Според мнозина това е причината за изчезването на многото кораби и самолети. Тези умишлени атаки включват както военни действия, така и пиратски набези.

Геомагнитни полета

Мистериозните изчезвания в Бермудския триъгълник са свързани с навигационни проблеми. Тези геомагнитни полета биха могли да са реална причина за нещастните случаи.

Течението Гълфстрийм

То е  река в океана,  започваща от Мексиканския залив, през протока Флорида в Северния Атлантик. Течението  заема местност с ширина около 70 км. Гълфстрийм спокойно може да отклони самолет или кораб от курса, а в Бермудския триъгълник са и едни от най-дълбоките падини в морето.

Карибско-атлантическите бури

Непредсказуемото време в областта. Това би могла да е една от причините за изчезванията и крушенията. В Бермудския триъгълник доста често се случват урагани с разрушителна сила, както и огромни вълни,  потапящи  корабите.

Човешкият фактор

Дезориентацията в пространството и объркването в датчиците не са много често срещани, но са реална причина за някои от разбиванията на самолети.

Химера

Теорията за съществуването на Бермудски триъгълник се основава на химери и предразсъдъци, които държат в напрежение хората столетия наред. Много писатели са използвали легендите и дори записките от дневника на Христофор Колумб , че тук се наблюдават необикновени танцуващи огньове.

Природният газ метан

Това е и най–реалистичната теория за съществуването на Бермудския триъгълник. Океанографите, изследващи опасните области на морското дъно, са открили райони на изригвания с голямо струпване на метанови хидрати. Според теориите на учените метанът се освобождава от естествени пукнатини на морското дъно и се трансформира в огромни газови мехури, разширяващи се и издигащи се на повърхността на водата, където се взривяват. Впоследствие газът се издига във въздуха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.