Маноло Бланик – майсторът на женския шик и удобство

„Моите обувки имат нещо, което другите нямат: идентичност.“ – Маноло Бланик

Маноло Бланик добива мега популярност, а неговите обувки се превръщат в блян за всяка жена от сериала „ Сексът и градът “ и в частност чрез Кари Брадшоу, която ги обожава.

Маноло Бланик обувки
Снимка: facebook.com/ManoloBlahnikOfficial

Маноло Бланик е роден на 28.11.1942 г. в Испания (Канарските острови). Майка му е испанка, а баща му – чех. Детството му минава на Канарските острови.

Завършва образованието си в Швейцария, а по-късно учи и изкуство в Париж.

Установява се да живее в Лондон през 1968 г., където работи в бутик и пише за Vogue. При среща с редакторката на американското издание Vogue Диана Вриланд, Бланик ѝ показва свои скици на облекла, от които тя не остава никак очарована, но пък е възхитена от скиците му на обувки и го съветва да се насочи към тях.

За щастие на дамите, той я послушва. През 1973 г. отваря малък бутик в Челси, а днес има бутици в Ню Йорк, Мадрид, Дубай, Сингапур, Лондон…

Това, с което обувките на Бланик се отличават от всички останали е, че всяка една от тях е изработена ръчно – за направата на един чифт са необходими три седмици и 17 чифта ръце.

Рисува собственоръчно всичките си скици и сам изработва моделите си от дърво.

Обувките на Маноло Бланик се отличават с изключителен шик, сексапил и финес – 90% от моделите му са на тънък висок ток, но и с голямо удобство и комфорт – до съвършенство е изучено човешкото стъпало и пренасянето на тежестта при ходене. Работи съвместно с Келвин Клайн, Оскар де ла Рента, Джон Галиано, Майкъл Крос и др. Световни дизайнери. Негови клиенти и почитателки са Мадона, Наоми Кембъл, Кейт Мос, принцеса Даяна…

Маноло Бланик обувки
Снимка: facebook.com/ManoloBlahnikOfficial
Маноло Бланик - обувки
Снимка: facebook.com/ManoloBlahnikOfficial

„Обувките помагат в промяната на една жена.“

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам