Коби Браянт – легендата, която не умира

“ Аз играя баскетбол не заради славата, вниманието и любовта на феновете. Това не ме мотивира. Аз играя, за да побеждавам – останалото е суета.“

Тези дни Светът е Коби Брянт. Медиите, спортният свят, шоубизнеса, любителите на баскетбола…, обикновените хора, скърбят за великия Коби. Неделя 26 януари 2020г. малко след 22,30ч. „ Черната мамба ‘‘ се пренесе в отвъдното при катасрофа на личния му хеликоптер с девет души на борда, между които и 13 годишната му дъщеря.
Коби Бийн Брайънт не е просто един американски баскетболист, а истинска легенда, играл единствено за Лос Анджелис Лейкърс. Игграе гард в периода 1996 – 2016 г. Висок е 198 см. Шампион на НБА пет пъти (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), двукратен олимпийски шампион (2008, 2012).
Коби е роден на 23 август 1978 г. във Филаделфия. Баща му Джо Браянт също е баскетболист от НБА . На шест години заедно със семейството си се мести в Италия, където баща му играе. Там Коби се научава да говори добре италиански и испански и става фен на футбола. Привърженик е на местния Милан. 1991 г. се връща в САЩ и започва да играе в отбора на гимназията Lower Merion Филаделфия. В последната си година в гимназията, Браянт извежда отбора си до щатската титла, което се случва за първи път от 53 години с 30.8 точки средно на мач. През 1996г. той се присъединява директно към НБА.
Избран да играе в Шарлът Хорнетс съдбата си знае работата и преди началото на сезона е заменен от Владе Дивац, така преминава в Лос Анджелис Лейкърс, където остава до края на кариерата си. Едва 17 годишен – рекорд за млад играч в НБА, първите му три години са кошмарни, като много малко са шансовете му за изява.

“ В борбата един на един бих надвил Леброн Джеймс. Научил съм се от малък. Той прилича на Меджик Джонсън – раздава добри пасове и играе разнообразен баскетбол. Аз пък съм свикнал да разчитам на индивидуалното майсторство. Мога да го правя дори насън. „

През 1999г. като треньор в тима идва Фил Джаксън и Коби Браянт се превръща в основна фигура в отбора заедно с Шакил О’Нийл. Следващите три години са шампионски, а след напускането на Шак, Коби е безспорния лидер на „езерняците“. 2006г. в мач с Торонто Раптърс, бележи 81 точки (второ най-добро постижение в историята на НБА), 2009 и 2010 г. прави Лос Анджелис Лейкърс шампиони за 15-та и 16-ти път. Печели наградата – Най – полезен играч за2008г.
На 13 април 2016 г., Коби изиграва последният си мач като играч в НБА. Вкарва 60 точки и осигурява победата на Лейкърс над Юта Джаз, прекратявайки 20-годишната си професионална баскетболна кариера.

От 2001 г. е женен за Ванеса Лейн, с която има 4 деца.
Един от най – добрите му приятели е звездата на Милан, Роналдиньо.
2009 г. е определен от списание Форбс на второ място в списъка за най-богати атлети в света с 45 млн. $, след Тайгър Уудс.
2017 г. Брайънт написва сценария за късометражния анимационен филм „Скъпи баскетбол“, с който печели наградите „Оскар и „Ани“.
Коби Браянт не е като обикновенните спортисти, освен научените в Италия италиянски и испански, той усвоява и френски, сръбски и словенски, за да може да се разбира по – добре със своите другоезични съотборници. Не случайно получава и прякора Черната мамба, даден му от фенове и журналисти, защото на корта е безпощаден като най – голямата и страшна африканска змия. Мамбата е вдъхновител за млади и големи с отдадеността си на баскетбола, ставайки в 4 сутринта, тренирайки, за да е по – добър от останалите и да сбъдне мечтите си.
Легендите не умират! Те остават в сърцата и спомените на останалите.


Бизнес в Интернет със собствен сайт

Ако сте решили да си изградите професионален уеб сайт или да пренесете физическия си бизнес в Интернет, вероятно бихте искали да узнаете къде и как може да си изработите сами продаващ сайт, без да имате технически и дизайнерски умения. Информирайте се коя хостинг компания в България предлага такава възможност от публикацията "защо избрах хостинг в Jump?"

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам