Как да спрем да привличаме нещастия

Понякога ни се струва, че нищо не върви както трябва и на всяка крачка дебнат проблеми, изпитания или беди. Тогава започваме да се притесняваме дори за незначителни неща и в един момент вярваме, че съдбата или някаква друга сила ни изпраща всички негативни моменти и нещастия. А истината е, че ние ги привличаме несъзнателно. Вижте как да се избавим от това явление.

Не си мислете, че сте урочасани и че само вие имате проблеми.
Доста хора се концентрират само върху негативното, което им се случва и не оценяват хубавите неща около себе си. Те вярват, че съдбата ги наказва, че кармата им е лоша или че някой постоянно им желае лошото и ги урочасва. Истината е, че всички си имат проблеми, но трябва да се търси адекватно решение за тях. Ако и вие сте от отбора на „прокълнатите“, не бързайте да търсите „специалист“ да ви помага, а се опитайте да видите и добрата страна на нещата. Във всеки мрак има и светлина.

Не допускайте да се срине преценката и самочувствието ви.
В случай, че постоянно сте с ниско самочувствие, това замъглява преценката ви за всяка една ситуация. Когато ви се случи нещо лошо, смятате, че това заслужавате и несъзнателно така привличате още проблеми. Ако вярвате в кармата, не я приемайте като наказание, а променете нещо в себе си, което да не ви дърпа надолу. Подобрете самооценката си и се харесвайте такива каквито сте.

Не бъдете твърде суеверни.
Ако черна котка ви мине път, изпуснете солта или счупите без да искате някое огледало, не бива се плашите и депресирате излишно. Суеверията са толкова истински, колкото вие ги направите. Не бъдете прекалено суеверни и умишлено търсещи лоши знаци и поличби.

Животът ви не трябва да се върти около това да очаквате дадено нещастие да се случи, защото така рискувате наистина да го предизвикате. Ако искате да се отървете от всички нещастия, спрете да живеете като мъченик и жертва, а погледнете живота през едни по-светли очила, за да може и той да ви отвърне с късмет и изобилие, и да дойде при вас щастието, което заслужавате.

Подобни публикации:

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам