Изненадващи ползи от леда

Грижите за красотата на кожата не винаги трябва да се свързват с баснословни суми, похарчени за скъпи продукти без особен ефект. Терапията с лед е много прост и ефективен метод, който всеки може да приложи вкъщи и да постигне по-свежа и хубава кожа, без да похарчи нито стотинка.

Ето няколко метода, с които ледът може да стане част от разхубавяващите ви процедури.

Преди да започнете терапия с лед:

  • прилагайте я винаги върху чиста кожа;
  • за да държите кубчетата с лед, използвайте ръкавици – особено за по-дълъг масаж на лицето;
  • за да масажирате лицето си, прилагайте леда директно върху кожата като преди това покрийте кубчетата с мека кърпа;
  • използвайте кубчета лед директно върху лицето си за третиране при акне или отоци около очите;
  • за да избегнете изгаряния на кожата, не прилагайте компреси с лед повече от един час;
  • за да увеличите ползите им, направете ледените кубчета с краставица, зелен чай, плодове.

За гладка и красива кожа
Всяка вечер или преди лягане, след като измиете лицето си, напълнете найлонова торбичка с ледени кубчета и внимателно масажирайте врата и лицето си за около три минути. След няколко дни ще забележите, че кожата ви е станала по-свежа и гладка. Тази терапия предотвратява появата на бръчки и помага да спите по-спокойно.

Без акне
Третирането с лед е от най-добрите методи да се преборите с акнето. Върху измито лице с увито в чиста кърпа кубче лед внимателно притиснете към пъпката за 3-5 минути. Резултатите са страхотни и ще ви изненадат.

Намаляване на бръчките
Ледът подобрява кръвообращението и предотвратява преждевременното стареене на кожата и появата на бръчки. Масажирайте лицето си около минута всеки ден преди да се гримирате.

Против разширени пори
Обтрийте с кубче лед лицето си за 2-3 минути. Ако сте постоянни, ще видите, че разширените ви пори ще се свият само за няколко дни.

Край на подпухналите очи
Много са причините за подпухнали очи, дори да не сте плакали през нощта. Ледът е най-предпочитаният спасител в такива случаи. Две кубчета лед в кърпа сложете направо върху затворени очи и внимателно масажирайте в рамките на две минути с бавни кръгообразни движения. И, сбогом отоци.

Без мазнини в областта на корема
Ако не можете да си позволите професионална криотерапия, поставете пакет с лед върху корема си за 15 минути. Свалете го за три минути, след което повторете за максимум още един час. Ледът има способността да трансформира белите мастни клетки в кафяви, които се изгарят много по-лесно. Но, естествено, този способ дава перфектни резултати, когато е комбиниран със здравословна диета и редовни физически упражнения.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам