Черен хумор

Случвало ли ви се е чувството ви за хумор да се появава в неподходящи моменти? А попадали ли сте на хора, които ви упрекват, че вашият черен хумор е неподходящ? Е, имаме добри новини – ако сте почитател на черния хумор, това може да означава, че имат висок коефициент на интелигентност!

Това, че харесвате подобни шеги, не означава непременно, че сте психопат. Проучване от 2017 година установява, че хората с подобни предпочитания са по-емоционално стабилни от останалите.

Участниците в проучването получават поредица от черни вицове, които да прочетат и са помолени да отговорят на няколко въпроса по тях. Тези въпроси включват например колко трудно им е било да разберат шегата, колко изненадани са от съдържанието на шегата и подобни. Е, оказва се, че хората, на които шегите са им допаднали най-много са по-интелигентната и образована част от участниците в проучването. Предполага се, че обработването на черния хумор изисква малко повече мозъчна дейност, отколкото обработването на сладникавите шеги.

За да изпробвате своето усещане за черен хумор, прочетете вицовете по-долу:

– Знаеш ли, че Пешо минал на работа в Енергото!
– Кой ще го вземе на работа в Енергото, бе, той нали е пенсионер?!
– Ами, не знам – видях му снимката на един стълб.

– И какво ти каза врачката?
– Ми вика: „Това ти е линията на живота, това е трамвайната линия, ей тук някъде се пресичат“…

В библиотеката:
– Имате ли някаква литература за дискриминацията на джуджета?
– Вижте в ъгъла на най-горния рафт!

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам