Седем бабини трикове

Има трикове и съвети, които се предават от поколения на поколения. И макар че някои сега ни звучат абсурдно, не трябва да пренебрегваме всички, тъй като могат да са ни много полезни. Ето седем трика, проверени от времето.

1. Цветята ще издържат повече във ваза, ако поставите аспирин във водата.
Аспиринът предотвратява гниенето и помага да се запазят хризантемите, карамфилите, гладиолите и розите. Що се отнася до нарцисите, по-добре добавете щипка сол към водата, а за далии използвайте малко оцет.

2. Сложете сол върху мазно петно, за да не остане върху дрехите.
Солта ще абсорбира по-голяма част от мазнината, затова посипете малко върху петното, изчакайте, отстранете и изперете.

3. Възстановете поизсъхнал лак за нокти с лакочистител.
Когато поставите няколко капки лакочистител в лака, това не само ще го направи по-течен, но и по-блестящ. Важно е да не сипвате прекалено много, тъй като ще го разводните и похабите.

4. Изчистете загоряла тенджера, като оставите да заври вътре вода със сол.
Може лесно да почистите мазни и загорели тенджери и тигани, като поставите вътре вода и няколко супени лъжици сол. Оставете да поври 15-20 минути, след което изтъркайте с гъба.

5. Почистете ръцете си от червено цвекло с лимон.
Есента е сезонът на червеното цвекло, което е много полезно, но цапа ръцете. За да ги почистите по-лесно, намажете ги с разрязан лимон, след което измийте както обикновено.

6. За да не се рони хлябът при рязане, топнете ножа във вряща вода.
За да предотвратите роненето на пресния хляб, когато го режете, първо потопете ножа във вряща вода. Може също така да го залеете с вряла вода. След това избършете и нарежете хляба.

7. Картофите могат да помогнат за намаляване на дразненето от ухапвания от насекоми.
Вземете един картоф, обелете го и го нарежете. Поставете малко парче върху засегнатото място, след което сложете лепенка отгоре. Картофите намаляват сърбежа и възпаленията.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам