Професия «дула»

В обстановка на подкрепа, любов и разбиране, всяка жена може да има запомнящо се и красиво раждане – независимо как се случва то.

Досегашните направени проучвания показват, че присъствието на така наречената дула изиграва ключова рола за това как майката преживява раждането. Дори то да се окаже трудно и продължително, ако една майка е емоционално обгрижвана и неотлъчно подкрепяна, събитието може да се запомни като положително.

Професия дула се практикува от повече от 20 години в страни като Италия, Германия, Швейцария, Дания, Австрия и други. Много известни личности се възползват от този вид услуга.

Какво е дула?

Дулата е професионален придружител на майката, която очаква дете. Тя оказва физическа и емоционална подкрепа по време на бременността, по време на раждането и след него. С разбиране, уважение и отношение към индивидуалните грижи на жената, дулата подпомага за това раждането да се изживее по един хубав начин.

Различни методи използва придружителят относно физическите усещания на родилката. Това могат да бъдат различни масажи, ребозо, натиск в определени точки по тялото и други. Без значение дали раждането ще е естествено или не, дулата неотлъчно помага на майката.

Как се извършва услугата?

Преди раждането се осъществяват няколко на брой срещи, една такава по време на раждането и най-често срещано – една след него. Според предпочитанията на всяко семейство, разбира се, е възможно да се уговори и друга численост на срещите. Освен гореизброените услуги, по време на бременността дулата може да помогне на родителите и с информация, касаеща вземането на важни решения. Първите стъпки в кърменето след раждането също се напътстват от дулата.

Как се става дула?

Не е толкова лесно да упражняваш тази професия. Освен личностните характеристики е важно дулата да премине през редица обучения. Дейността също е свързана с много прочетена литература в областта на родилната грижа. Според своите лични интереси, дулите се квалифицират и в други сфери – подкрепа в следродилния период, масажи, бебеносене или други услуги, които могат да бъдат от полза.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам