Подходящи храни и напитки за хора с нисък хемоглобин

В последно време не са малко случаите на хора с нисък хемоглобин. Най-явните симптоми за подобно явление са умора, виене на свят, анемия, студени ръце и крака.

Личностите, страдащи от тези симптоми, имат недостиг на желязо в организма, който трябва да си набавят чрез определени храни и напитки.

Вижте и кои са те
На първо място напитките, които е добре да бъдат консумирани, са прясно изцедените сокове. За предпочитане е да са от моркови, цвекло, ябълки и грозде. Подсладените и газираните напитки не се препоръчват.

Сред първенците по съдържание на желязо измежду подправките са магданозът, подправката ким, семето от целина, дафиновият лист, сушеният босилек, куркумата, чубрицата, канелата, анасонът, семето от коприва, градинският чай, овесените ядки и триците.

Трябва да се отбележи, че калцият значително пречи за усвояването на желязото и поради тази причина млечните продукти следва да се приемат отделно.

Добре е към храната да се добавя пресен лук, чушки и лимонов сок. Яжте повече риба и телешко месо. Препоръчително е да пиете поне два пъти в седмицата чаша червено вино и да ядете натурален или млечен шоколад.

Забравете за бързите храни, кроасаните, поничките и всички подобни тестени изделия.

Подобни публикации:

Един коментар в “Подходящи храни и напитки за хора с нисък хемоглобин

  1. Опитах с храна да повиша хемоглобина си, но не успях. Съпругът ми прави химиотерапия, в резултат на която много му спадна хемоглобина. Изписаха му добавка на растителна основа Сангвинорм. Аз също започнах да я пия. След месец хемоглобина ми беше в границите.

Вашият коментар

Уважаваме Вашата поверителност като деактивирахме полето за въвеждане на имейл и записването на IP.

Без излишен спам